Διεθνή ΥΠ.ΕΞ

Στο ελληνικό ΥΠΕΞ ο Ρώσος πρέσβης: Συνάντηση με τον Νίκο Δένδια

Συντριβή Boeing στο Ιράν: Πυραυλική επίθεση και τρομοκρατία στα πιθανά σενάρια της Ουκρανίας

Στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών βρίσκεται ο πρέσβης της Ρωσίας, Αντρέι Μασλόβ, ο οποίος έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκο Δένδια.

Συνάντηση με τον πρέσβη της Ρωσίας, Αντρέι Μασλόβ, έχει αυτή την ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο των εν εξελίξει επαφών, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, βρίσκονται διμερή και περιφερειακά ζητήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δύο ανδρών λαμβάνει χώρα εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Χθες, άλλωστε, ο κ. Δένδιας βρέθηκε στο Κάιρο, όπου είχε διευρυμένες επαφές με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου, του Ισραήλ, της Κύπρου, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Επί τάπητος τέθηκαν οι εξελίξεις στη Λιβύη, αλλά και ζητήματα ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή.

Σχεδόν την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, συναντιόταν με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους δύο ηγέτες να εκδίδουν κοινό ανακοινωθέν και να ζητούν την προσωρινή κατάπαυση του πυρούς.

Τόνισαν δε, την ανάγκη της ειρηνικής επίλυσης της λιβυκής διένεξης και τη σταθεροποίηση της βορειοαφρικανικής χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η αφρικανική χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011 και τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι, καθώς έκτοτε διοικείται από δύο διαφορετικές κυβερνήσεις:

Την κυβέρνηση LNA, υπό τον στρατηγό Χαφτάρ, η οποία ελέγχει τα αναλυτικά τμήματα της χώρας, και την κυβέρνηση GNA, υπό τον πρόεδρο Σάρατζ, η οποία αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και εδρεύει στην Τρίπολη.