Διεθνή

Time: Αυξήθηκαν θεαματικά μετά τις δηλώσεις Τραμπ οι δηλητηριάσεις με χλωρίνη!

Ολοκληρώνεται η δίκη Τοπαλούδη – «Καταπέλτης» η εισαγγελέας για τη δράση των δύο κατηγορούμενων

Κι όμως τον πίστεψαν! Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ μέσα στον Απρίλιο δήλωνε ότι μια ένεση με χλωρίνη μπορεί να βοηθήσει στην μάχη κατά του κορονοϊού δυστυχώς κάποιοι τον άκουσαν προσεκτικά και αυτό αποτυπώνεται στα στοιχεία.

Σύμφωνα με το περιοδικό Time, το οποίο επικαλείται τα τελευταία στοιχεία από το Αμερικανικό Κέντρο Δηλητηριάσεων, αυτοί που πίστεψαν τον ανεκδιήγητο αυτό άνθρωπο που ηγείται των ΗΠΑ είναι αρκετοί. Και μπορεί η αύξηση στα κρούσματα δηλητηριάσεων να είχαν προηγηθεί των δηλώσεων Τραμπ αλλά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ με τις δηλώσεις του τα έκανε χειρότερα.

Τα περιστατικά ήταν ήδη αυξημένα από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου καθώς ο κόσμος χρησιμοποιούσε απολυμαντικά και χλωρίνη σε μεγαλύτερο βαθμό για να απολυμαίνει τα πάντα λόγω κορονοϊού.

Οι περισσότερες δηλητηριάσεις ήταν από τις αναθυμιάσεις της χλωρίνης αλλά υπήρχαν και περιστατικά κατάποσης αλλά κυρίως από παιδιά που δεν γνωρίζουν πόσο επικίνδυνα είναι τα απορρυπαντικά.

Αυτό που ακολούθησε όμως είναι εντυπωσιακό. Τα περιστατικά δηλητηρίασης αυξήθηκαν.

Τον Απρίλιο του 2020 και ειδικά το τελευταίο 8ημερο μετά και τις δηλώσεις η αύξηση σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019 ήταν 121%.

Πιο αναλυτικά: Τον Μάρτιο του 2019 τα περιστατικά δηλητηρίασης με χλωρίνη ήταν 3.184 και τον Μάρτιο του 2020 ήταν 5.068. Τον Απρίλιο του 2019 ήταν 3.242 και τον Απρίλιο του 2020 ήταν 5.739.

Time: Αυξήθηκαν θεαματικά μετά τις δηλώσεις Τραμπ οι δηλητηριάσεις με χλωρίνη!

Τις πρώτες 10 ημέρες του Μαΐου το πράγμα δείχνει να ηρεμεί τουλάχιστον σύμφωνα με τα στοιχεία για το πρώτο 10ημερο.

Ανεξάρτητα πάντως από τις επικίνδυνες δηλώσεις του Τραμπ οι πολίτες φοβισμένοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να προστατευθούν από τον κορονοϊό θέτοντας όμως σε κίνδυνο την ζωή τους με την αλόγιστη χρήση ακόμα και των απολυμαντικών

πηγή: Time