Επικαιρότητα Τουρκία Πολιτική

Εκλογές στην Τουρκία: «Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά ας μην προτρέχουμε» λέει ο Ιμάμογλου για το 50%

Ο απερχόμενος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και υποψήφιος του CHP δηλώνει« πολύ χαρούμενος» με τα αρχικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών

Θρίαμβο Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την καταμέτρηση των ψήφων στις δημοτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Τουρκία.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, απερχόμενος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και υποψήφιος του CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, δήλωσε «πολύ χαρούμενος» με τα αρχικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με σχεδόν το 50% των ψήφων καταμετρημένο.

«Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα αυτή τη στιγμή και τα παρακολουθούμε με αγωνία. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και ένα πολύ καλό σύστημα παρακολούθησης των αποτελεσμάτων. Η εικόνα που έχουμε ικανοποιεί πολύ αλλά δεν πρέπει να μιλάμε πριν να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα από τον δήμο», ανέφερε ο Ιμάμογλου.

Ο Ιμάμογλου συγκεντρώνει το 50% των ψήφων έναντι του εκλεκτού του Ερνοτγάν, Μουράτ Κουρούμ, και όπως όλα δείχνουν θα επανεκλεγεί δήμαρχος της κρίσιμης σημασίας πόλης.

Παράλληλα ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος του CHP, κήρυξε τη νίκη του σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα, τα οποία δείχνουν ότι προηγείται του αντιπάλου του από το κυβερνών Κόμμα ΑΚΡ κατά σχεδόν 20%.