Τουρκία

Άγκυρα: «Δεν μας κάνει το Su-35S για εναλλακτική στο F-35 – Είναι 4ης γενιάς – Μόνη λύση είναι το TF-X»!

Τουρκική πρόκληση με NAVTEX από τη Ρόδο μέχρι την Κρήτη

Διφορούμενα είναι τα  μηνύματα που έρχονται από την Άγκυρα για το αεροσκάφος που θα πάρει τη θέση του F-35 στην τουρκική Αεροπορία, χωρίς και οι ίδιοι οι Τούρκοι να ξέρουν τι ακριβώς  θέλουν.

Αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν σε ένα νέο «κύμα» δηλώσεων αναφέρει πως στην περίπτωση των F-35 θα ενεργήσουν όπως στα Patriot και S-400, ενώ στη συνέχεια το αφεντικό της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ αναφέρει πως περίπου το Su-35 δεν τους κάνει γιατί υποδεέστερο των F-35, ενώ το δικό τους “υπερμαχητικό” θα είναι… καλύτερο.

«Η καλύτερη εναλλακτική που έχουμε για το F-35 είναι το δικό μας μαχητικό το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος TF-X (πρόγραμμα MMU). Το Su-35 είναι ένα αεροσκάφος 4++ γενιάς το οποίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κριθεί ως αντικαταστατης του προγράμματος F-35 εάν η Τουρκία δεν προχωρήσει τελικά στην απόκτησή του», είπε πιο συγκεκριμένα ο Ντεμίρ, αφήνοντας να εννοηθεί βέβαια ότι το δικό τους μαχητικό θα είναι κατά πολύ καλύτερο απ;o το Su-35…

Την ίδια ώρα (περίπου) ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανέφερε:

«Στην περίπτωση του F-35 θα αναζητήσουμε παρόμοια λύση με αυτή που επιλέξαμε μετά την άρνηση των ΗΠΑ να μας προμηθεύσουν Patriot και πήραμε τα S-400», αφήνοντας βέβαια να εννοηθεί πως η λύση αυτή θα είναι ρωσική.

Εάν δεν είναι το Su-35 ένα μόνο μαχητικό απομένει και αυτό είναι το Su-57 αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η Ρωσία θα δεχθεί να το δώσει έτσι εύκολα.

pronews.gr