Τουρκία

Ακάρ: Αν δεν πάρουμε τα F-35 θα φτιάξουμε το δικό μας μαχητικό

Η ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ [βίντεο]

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε στη δυνατότητα της χώρας του να κατασκευάζει πια τα δικά της οπλικά συστήματα, τονίζοντας ότι ακόμη και σε περίπτωση που δεν μπορέσει η Τουρκία να αγοράσει τα αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ, τότε θα κατασκευάσει τα δικά της αντίστοιχα μαχητικά, στέλνοντας ένα μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Η ικανότητα να παράγουμε τα δικά μας όπλα, πυρομαχικά, οχήματα και εξοπλισμό που κάποτε ήταν απλά ένα όνειρο για εμάς είναι σήμερα πραγματικότητα. Πλοία MILGEM, τεθωρακισμένα άρματα ALTAY, αυτοκινούμενα πυροβόλα FIRTINA, επιθετικά ελικόπτερα ΑΤΑΚ, οπλισμένα και άοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürkuş και σύντομα η μαζική παραγωγή του μεταγωγικού ελικοπτέρου GÖKBEY, είναι ενδεικτικά της αποφασιστικότητάς μας στην εγχώρια παραγωγή. Αυτά τα προγράμματα θα συνεχιστούν.

Θα φτιάξουμε το δικό μας μαχητικό αεροπλάνο στην θέση του F-35. Αν δεν πάρουμε συστήματα Patriot θα παράξουμε το δικό μας σύστημα».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε συνέδριο για την ασφάλεια των συνόρων που διοργάνωσαν βιομηχανίες και επιχειρηματίες της Τουρκίας.