Επικαιρότητα Τουρκία

Ερντογάν: Η Τουρκία δέχεται τις περισσότερες ψηφιακές επιθέσεις

Ερντογάν: Η Τουρκία δέχεται τις περισσότερες ψηφιακές επιθέσεις
Πρέπει να αγωνιστούμε εναντίον του ψηφιακού φασισμού, δήλωσε ο Ερντογάν

«Ηψηφιοποίηση, που βλέπει το άτομο απλά σαν ένα όνομα ή έναν αριθμό, θα καταλήξει στον φασισμό. Πρέπει να αγωνιστούμε εναντίον του ψηφιακού φασισμού. Πρέπει να επιζητήσουμε άλλους τρόπους λύσης. Οι κυβερνοεπιθέσεις γίνονται σήμερα σε επίπεδο χωρών. Η Τουρκία είναι στην κορυφή των χωρών που δέχονται τέτοιες επιθέσεις», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμμετέχοντας διαδικτυακά στην 4η διεθνή σύνοδο κορυφής για τη Γυναίκα και τη Δικαιοσύνη.

«Επί αιώνες ζήσαμε τους πόνους του εθνοτικού και του θρησκευτικού φασισμού. Η κυριότερη αδυναμία της ψηφιοποίησης, η οποία διαδίδεται ολοένα και περισσότερο σε κάθε χώρο, είναι ότι μονοπωλείται ολοένα και περισσότερο ο έλεγχος δεδομένων. Να μην ξεχάσουμε τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πόλεμοι τον περασμένο αιώνα και να αποτρέψουμε την δημιουργία νέων αδικιών με την ψηφιοποίηση».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία τον τελευταίο καιρό είναι από τις χώρες που βρίσκονται περισσότερο στο στόχαστρο κυβερνοεπιθέσεων. «Όσο σημαντική είναι η ασφάλεια των συνόρων μας, τόσο σημαντική είναι η φύλαξη αυτών των δεδομένων», ανέφερε.