Επικαιρότητα Τουρκία

Η Τουρκία στέλνει εκατοντάδες εναέριους «καμικάζι» σε Συρία και Λιβύη (pic/vid)

Η Τουρκία στέλνει εκατοντάδες εναέριους «καμικάζι» σε Συρία και Λιβύη (pic/vid)

Μια νέα κατηγορία drone με ικανότητα μεταφοράς εκρηκτικών για την επιλεκτική εξουδετέρωση στόχων ετοιμάζεται να στείλει στα πεδία των μαχών η Τουρκία, αλλάζοντας για ακόμη μία φορά τις ισορροπίες.

Με την κατάσταση στη Λιβύη να είναι καζάνι που βράζει, αλλά και την ένταση στη Συρία να αυξάνεται μέρα με τη μέρα, ο τουρκικός στρατός στέλνει στη μάχη το τελευταίο του δημιούργημα!

Πρόκειται για εναέρια οχήματα βάρους επτά κιλών, με τέσσερις έλικες (quadcopters), που δρουν επίσης ως μέρος ενός ευρύτερου σμήνους, οι μονάδες του οποίου μπορούν να συνεργάζονται.

Τα Kargu, κατασκευαστής των οποίων είναι η τουρκική STM, αναφέρονται ως χρήσιμα για επιχειρήσεις αντιτρομοκρατικές και ασύμμετρου πολέμου, τόσο εναντίον στατικών όσο και κινούμενων στόχων (ανθρώπων, οχημάτων κ.ά.). Διαθέτουν ενσωματωμένες δυνατότητες επεξεργασίας εικόνων σε πραγματικό χρόνο, καθώς και αλγόριθμους βαθιάς μάθησης. Μπορούν να λειτουργήσουν τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα, να κάνουν πλήγματα ακριβείας, να χρησιμοποιήσουν διάφορα οπλικά συστήματα και αυτοκαταστρέφονται αν χρειαστεί.

drone

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία εργάζεται πυρετωδώς για την εγχώρια ανάπτυξη ολοένα πιο εξελιγμένων και φονικών drones, καθώς και πυραύλων «Κρουζ», με στόχο να μειώσει την εξάρτησή της από ξένες χώρες

Δείτε τους Τούρκους «καμικάζι»

https://youtu.be/wyYQzs4nHK8

Πηγή: Army Recognition