Τουρκία

Μπαμπατζάν σε Ερντογάν: Τα λεφτά μας έχουν γίνει γραμματόσημα – Η Ευρώπη γεμίζει εδώ τα ρεζερβουάρ

Σάλος στην Τουρκία για το θερινό παλάτι του Ερντογάν ενώ ο λαός πεινάει
Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ethnos.gr στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη

Οαρχηγός του κόμματος Ανάπτυξης και Προόδου (DEVA), Αλί Μπαμπατζάν μιλώντας σε συνάντηση του κόμματός του επέκρινε σφόδρα την κυβέρνηση Ερντογάν για την οικονομία στην Τουρκία.

«Είμαστε η χώρα με τη φθηνότερη βενζίνη στην Ευρώπη. Άνθρωποι από την Ευρώπη γεμίζουν με βενζίνη τα ρεζερβουάρ τους και φεύγουν. Ο κ. Ερντογάν παραδέχτηκε ότι τα χρήματά μας έχουν γίνει γραμματόσημα.  1 ευρώ είναι 10 λίρες. Ανταλλάσσουν ευρώ και τα ξοδεύουν. Φυσικά και θα γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους. Αφήστε τους ξένους και κοιτάξτε τους δικούς μας πολίτες. Κοιτάξτε αν οι πολίτες μας μπορούν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους ή να γεμίσουν τα ψυγεία τους.

Η τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία βρίσκεται σε πολύ χειρότερο σημείο από εκείνο κατά τις κρίσεις στις 5 Απριλίου 1994 και στις 21 Φεβρουαρίου 2001.

Έχουμε το υψηλότερο ειτόκιο στην Ευρώπη. Έχουμε επίσης τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη. Αυτή η χώρα ανταγωνίζεται τώρα το Κονγκό και τη Ζάμπια σε πληθωρισμό. Αυτό είναι το πρωτάθλημα στο οποίο συναγωνίζεται η Τουρκία αυτή τη στιγμή».

Ο Μπαμπατζάν επέκρινε επίσης το γεγονός ότι οι σύμβουλοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται στο παλάτι λαμβάνουν μισθούς από περισσότερες από μία μεριές, λέγοντας: «Όσοι κερδίζουν πάνω από 50 φορές τον ελάχιστο μισθό, δεν κατανοούν την πείνα, τη φτώχεια ή την ανεργία».