Επικαιρότητα Τουρκία

Ο Τσαβούσογλου απειλεί την Ευρώπη! «Θα βρεθείτε αντιμέτωποι με νέο κύμα προσφύγων εάν…»

Σεισμός στη Σάμο

Την ώρα που ο Νίκος Δένδιας καλεί τον Τούρκο πρέσβη εκτάκτως στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να του εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας για την αύξηση των ροών μεταναστών από την Τουρκία, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη με νέο κύμα προσφύγων, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η Τουρκία ελέγχει τις ροές και χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες, όποτε θέλει εκείνη, για να εκβιάσει καταστάσεις.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, προειδοποίησε ότι οι συγκρούσεις στο Ιντλίμπ θα επιφέρουν νέο κύμα προσφύγων στην Ευρώπη, προκειμένου να «ταρακουνήσει» Ευρώπη και Ρωσία να αναλάβουν δράση στη Συρία. Η μεν Ευρώπη να πιέσει τη Ρωσία, η δε Ρωσία το Σύρο πρόεδρο Άσαντ να σταματήσει την προέλαση προς τη βόρεια Συρία, όπου η Τουρκία διατηρεί στρατό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νορβηγία, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε ότι όσο συνεχίζεται η επιχείρηση του Άσαντ στο Ιντλίμπ της Συρίας, η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα προσφύγων.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου «φωτογράφισε», μάλιστα, τη Ρωσία πίσω από τις εξελίξεις στη Συρία, εφόσον αποτελεί την εγγυήτρια δύναμη πίσω από τον Μπασάρ αλ Άσαντ.