Τουρκία

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η παράδοση των S-400 στην Τουρκία: Και τώρα αναζητούνται λύσεις…

Άγριες μέλισσες: Ο απαγορευμένος έρωτας και η επίθεση που θα συγκλονίσει

Ολοκληρώθηκε πολύ νωρίτερα του αναμενόμενου η παράδοση των συστημάτων S-400 στην Τουρκία και πλέον τα προβλήματα για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία μόλις ξεκίνησαν.

Η τελευταία παρτίδα είχε προγραμματιστεί να παραδοθεί τον Δεκέμβριο όμως τελικά το χρονοδιάγραμμα επισπεύσθηκε.

«Η εργασία για να γίνουν λειτουργικά αυτά τα συστήματα αεράμυνας θα συνεχιστούν πλήρως μέχρι την Άνοιξη του 2020», είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Η Ρωσία ολοκλήρωσε την παράδοση του συστήματος αεράμυνας S-400 στην Τουρκία, νωρίτερα απ’ ότι ήταν σχεδιασμένο, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Rosoboronexport για τον κλάδο των όπλων Alexander Mikheev.

«Το 2019, η Rosoboronexport συνέχισε να ενισχύει την εικόνα του ενός αξιόπιστου εταίρου, μιας δυναμικής και ευέλικτης εταιρείας, έτοιμης να ολοκληρώσει αποτελεσματικά εργασίες, ακόμα και υπό την υψηλή πίεση των ανταγωνιστών. Με επιτυχία προσφέρουμε τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία ώστε η συνεργασία μας να μην εξαρτάται από δυσμενείς εξωγενείς παράγοντες», σημείωσε ο Mikheev.

«Παρά τις κυρώσεις, παραδώσαμε νωρίτερα από το προγραμματισμένο όλες τις παρτίδες του συστήματος αεράμυναςS-400, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για την παραγωγή 200 Καλάσνικοφ στην Ινδία», πρόσθεσε
.