Επικαιρότητα Τουρκία

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Σήμερα ή αύριο μπαίνουμε στη ΒΑ Συρία – Τελείωσαν τα λόγια»- Έτοιμοι να εισβάλλουν οι Τούρκοι

Λάρισα: Θρίλερ στον Πηνειό ‑ Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα οστά

Η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την εισβολή στα ανατολικά του Ευφράτη σήμερα ή αύριο,  δήλωσε πριν λίγα λεπτά ο Ρ. Τ. Ερντογάν σε ομιλία του. 

Η δήλωση αυτή έρχεται μόλις μία μέρα μετά το άρθρο της WSJ όπου προειδοποιεί πως οι Τούρκοι μπορεί να εισβάλλουν στη Συρία εντός 48ωρών.

Αν αληθεύει αυτό σημαίνει πως η Τουρκία πάει κόντρα στις ΗΠΑ και αναμένουμε την αντίδραση της Ουάσινγκτον.

«Η Τουρκία είδε ότι οι περιπολίες εδάφους και αέρος με τις ΗΠΑ ήταν ένα παραμύθι, πραγματοποιήσαμε προετοιμασίες για την ασφαλή ζώνη (στη Συρία) και δώσαμε τις απαραίτητες εντολές, θα πραγματοποιήσουμε αυτή την επιχείρηση τόσο στον αέρα όσο και στον αέρα, σήμερα ή αύριο» δήλωσε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία σκοπεύει να εδραιώσει την ειρήνη (δηλαδή να προσαρτήσει) στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη Συρία μετά την εκκαθάριση της περιοχής από τους «τρομοκράτες».

«Δώσαμε όλες τις προειδοποιήσεις στους συνομιλητές μας αναφορικά με την ανατολή του Ευφράτη και έχουμε ενεργήσει με αρκετή υπομονή», δήλωσε

«Κάναμε τις προετοιμασίες μας, κάναμε τα επιχειρησιακά μας σχέδια, δώσαμε τις απαραίτητες οδηγίες», είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει αεροπορικές και χερσαίες ενέργειες και πως αυτές μπορεί να αρχίσουν «ακόμη και σήμερα ή αύριο»

Μάλιστα έστειλε και μήνυμα προς τις ΗΠΑ

«Τα λόγια τελείωσαν για όσους χαμογελούν μπροστά μας και μας καθυστερούν με διπλωματικές συνομιλίες για να μας κρατήσουν μακρυά από την τρομοκρατική οργάνωση»

pronews.gr