Τουρκία

Σαμπάχ: Το «Γιαβούζ» άρχισε γεώτρηση στα ανοιχτά της Καρπασίας

Τρομακτικό βίντεο για όσους έχουν υψοφοβία: Drone κάνει «βουτιές» από ουρανοξύστες

«Η Τουρκία συνεχίζει με ταχύτητα τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» ξεκίνησε ήδη τις εργασίες του στα ανοιχτά της Καρπασίας. Το πλοίο θα παραμείνει στην περιοχή 3 εβδομάδες. Αντίστοιχα το πλωτό γεωτρύπανο «Πορθητής» έχει προχωρήσει αρκετά στα τεμάχια δυτικά της Κύπρου. Ο «Πορθητής» θα συνεχίσει για λίγες εβδομάδες ακόμη στο υπάρχον σημείο, ενώ αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σε βάθος περίπου 5 χιλιάδων μέτρων. Τις επόμενες ημέρες κατέρχεται και το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο για να συνδράμει στις έρευνες του «Μπαρμπαρός»», αναφέρει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ, προσθέτοντας ότι το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας βρίσκεται σε επιφυλακή με πλοία, αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη επί 24ώρου βάσεως.

Σαμπάχ: Το «Γιαβούζ» άρχισε γεώτρηση στα ανοιχτά της Καρπασίας

Η εφημερίδα «Σαμπάχ» αναφέρει επίσης ότι υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, με την επίσκεψή του σήμερα στο γεωτρύπανο «Γιαβούζ» στα ανοιχτά της Καρπασίας αναμένεται να δώσει ένα μήνυμα σε όλον τον κόσμο ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας στις 18-20 Νοεμβρίου θα βρεθεί στη Νίκαια της Γαλλίας στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργανώνουν νέοι από τις χώρες της Ανατολική  Μεσογείου, όπου θα εξηγήσει κι εκεί την αποφασιστικότητα της Τουρκίας.