Τουρκία

Συρία: Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στο Κομπάνι

Συρία: «Ήρθε η ώρα του λογαριασμού» για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, λέει ο Ακαρ

Η επιχείρηση της Άγκυρας στη Συρία και στο Ιράκ έρχεται μετά την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές κατά της πόλης Κομπάνι στην βόρεια Συρία, αναφέρουν οι κουρδικές δυνάμεις, σύμφωνα με το AFP. Αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε η Άγκυρα και στο βόρειο Ιράκ. Με tweet το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αναφέρει: «Ώρα να λογοδοτήσετε!».

To CNN Τουρκίας γράφει: «Σύμφωνα με τις τελευταίες έκτακτες πληροφορίες, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε αεροπορική επιχείρηση στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρονται τα εξής: «Οι προδότες θα λογοδοτήσουν. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, πλήττονται τρομοκρατικοί στόχοι στη Συρία και το Ιράκ».

Βίντεο από το Κομπάνι

Το ευρωπαϊκό τμήμα της φιλοκουρδικής οργάνωσης HDP αναφέρει:

Η ήττα του ISIS άρχισε στην πόλη Κομπάνι.

Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τώρα το κέντρο της πόλης #Kobani και κάποια άλλα μέρη στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Ερντογάν φαίνεται να έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία.

Όλες οι επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως!

Η στοχοποίηση των Κούρδων της Συρίας

Η Άγκυρα είχε φωτογραφήσει τους Κούρδους στη Συρία ως υπεύθυνους για την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

«Το Κομπάνι, η πόλη που νίκησε το Ισλαμικό Κράτος, είναι στόχος βομβαρδισμών της αεροπορίας της τουρκικής κατοχής», ανακοίνωσε ο Φαρχάντ Σάμι, εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Συριακών Δυνάμεων, συνασπισμού στον οποίο κυριαρχούν οι κουρδικές δυνάμεις, και ο οποίος είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση της Κωνσταντινούπολης.