Τουρκία

Τουρκία: Ανησυχία για την υγεία του Ερντογάν – Φήμες ότι υπέστη μερική πάρεση προσώπου

Τουρκία: Ανησυχία για την υγεία του Ερντογάν – Φήμες ότι υπέστη μερική πάρεση προσώπου

Για «κρυολόγημα» έκανε λόγο βουλευτής του κόμματός του – Ματαιώθηκε ομιλία του στην Προύσα

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στην Τουρκία με την ξαφνική ασθένεια του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαιτίας της οποίας αναβλήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην οποία επρόκειτο να μιλήσει στην Προύσα.

Από την τουρκική προεδρία δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, αλλά ο βουλευτής του ΑΚΡ για την περιφέρεια της Προύσας, Ρεφίκ Οζέν, δήλωσε ότι η συγκέντρωση αναβλήθηκε λόγω «κοινού κρυολογήματος» του προέδρου. «Η υγεία του Προέδρου μας είναι πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο» είπε ο Οζέν, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Τουρκία, Αριάνα Φερεντίνου.

Η ανακοίνωση για την αναβολή της συγκέντρωσης έγινε από τον επικεφαλής του γραφείου του κυβερνώντος κόμματος στην Προύσα, Νταβούτ Γκιουρκάν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η σχετική ανάρτηση ανέφερε: «Η Συνάντηση της Προύσας, η οποία θα πραγματοποιείτο με την παρουσία του Προέδρου μας, Recep Tayyip Erdoğan, και οι τελετές έναρξης λειτουργίας των Ιδιωτικών και Δημόσιων Ιδρυμάτων μας, αναβλήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία με την έγκριση του Προέδρου μας».

Όπως είπε ο βουλευτής Οζέν, ο οποίος συνδέθηκε τηλεφωνικά με εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού καναλιού της Προύσας, ο πρόεδρος Ερντογάν δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τα προγράμματα λόγω του «κρυολογήματος. Ελπίζω να αναρρώσει όσο το δυνατόν συντομότερα», είπε. Στο μεταξύ, στα τουρκικά social media κυκλοφορούν φήμες, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, ότι ο Τούρκος πρόεδρος υπέστη μερική παράλυση στο αριστερό μέρος του προσώπου, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής.