Επικαιρότητα Τουρκία

Τουρκία: Η στιγμή που ο Ερντογάν δίνει εντολή για την αεροπορική επιδρομή στη Συρία

Τουρκία: Η στιγμή που ο Ερντογάν δίνει εντολή για την αεροπορική επιδρομή στη Συρία

Τη στιγμή που ο Χουλουσί Ακάρ ενημερώνει το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την επιχείρηση Γαμψό Ξίφος στη Συρία ως αντίποινα για την αιματηρή επίθεση της περασμένης Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη κατέγραψε σε βίντεο η τουρκική ηγεσία, με τις εικόνες να  βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες αφού η Τουρκία «πήγε βράδυ» και βομβάρδισε το Κομπάνι.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε την εντολή για την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία αμέσως αφού επέστρεψε από την Ινδονησία όπου βρέθηκε για τη σύνοδο κορυφής της G20.

Στα πλάνα ο Ερντογάν ενημερώνεται από τον υπουργό Αμυνας της Συρίας Χουλουσί Ακάρ για την επιχείρηση στη Συρία και το βόρειο Ιράκ.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάθεται στην κεφαλή ενός τραπεζιού με τους χαρτες μπροστά του και δίπλα του όρθιος ο Ακάρ του αναλύει πως θα γίνει η επίθεση των τουρκικών δυνάμεων. Μαζί με τον πρόεδρο και τον υπουργό Αμυνας της Τουρκίας βρίσκονται και στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Για λόγους ασφαλείας ο χάρτης ο οποίος είχε μπροστά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει θολωθεί.

Δείτε εδώ τις εικόνες

Αφού ενημέρωσε τον Ερντογάν ο Χουλουσί Ακάρ πήγε ο ίδιος στο κέντρο επιχειρήσεων της πολεμικής αεροπορία και επέβλεψε την επιχείρηση.

Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί είχαν στόχο θέσεις των ΣΔΔ στις επαρχίες Χαλέπι (βόρεια) και Χασάκα (βορειοανατολικά), κυρίως στην πόλη Κομπάνι, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Τουρκία. Από την επίθεση 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Το Κομπάνι, η πόλη που νίκησε το Ισλαμικό Κράτος, είναι στόχος βομβαρδισμών από την τουρκική αεροπορία και τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής», δήλωσε ο Φαρχάντ Σάμι, εκπρόσωπος των ΣΔΔ, βασική συνιστώσα των οποίων είναι οι Κούρδοι.

«Η ώρα του λογαριασμού έχει φτάσει! Τα καθάρματα θα λογοδοτήσουν για τις ύπουλες επιθέσεις τους», έγραψε το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας αναφερόμενο στην επίθεση που σημειώθηκε στις 13 Νοεμβρίου στη λεωφόρο Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης.