Επικαιρότητα Τουρκία

«Βράζουν» οι Τούρκοι με τον Μακρόν – Οργισμένη ανακοίνωση και από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Κορωνοϊός: Στους 297 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 95χρονος στο νοσοκομείο Νίκαιας

Άμεση ήταν η απάντηση του υπ.Εξ της Τουρκίας στις δηλώσεις Μακρόν:

«Ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν  έκανε μια αλαζονική δήλωση, προσπαθώντας να δώσει μαθήματα εκ του άνωθεν , με τα παλιά αποικιακά αντανακλαστικά του. Στην πραγματικότητα, οι δηλώσεις του Μακρόν είναι μια εκδήλωση της δικής του ανικανότητας και απελπισίας. Οι μέρες που αλώνιζαν  σε όλο τον κόσμο έχουν τελειώσει. Καταρρίψαμε  όλα τα απαίσια σχέδιά τους στην εξωτερική πολιτική και με αυτόν τον εσωτερικό πόνο καθημερινά εξαπολύει  θρασύτατες  επιθέσεις  εναντίον της Τουρκίας, και του προέδρου μας.

Δεν εναπόκειται στον Mακρόν  να καθορίσει τη θαλάσσια δικαιοδοσία οποιασδήποτε χώρας στη Μεσόγειο ή  σε οποιασδήποτε άλλης περιοχή. Αντί  η Γαλλία να κάνει τον δικηγόρο της   Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης ( Κυπριακη Δημοκρατία), που λαμβάνουν μονομερή και προκλητικά μέτρα και παίρνουν την ΕΕ όμηρο τους για τα στενά τους συμφέροντα, θα πρέπει να λάβει θέση υπέρ της συμφιλίωσης και του διαλόγου.

Αυτή είναι μια απαίτηση της ευρωπαϊκότητάς μας και της συμμαχίας μας στο ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, με την ατομική και εθνικιστική του στάση, προάγει την ένταση και θέτει σε κίνδυνο τα μεγάλα συμφέροντα της Ευρώπης και της ΕΕ.

Η Γαλλία που δεν συνορεύει κάν με την τη Ανατολική Μεσόγειο  και ενεργεί και τώρα  αποικιακή νοοτροπία. Είναι ασυνέπεια να κατηγορεί την εξωτερική πολιτική της  Τουρκίας  που είναι ανθρωπιστική και ειλικρινής για τη συνεργασία . Αφήνουμε στην  κρίση του Γαλλικού λαού την ανήμπορη κατάσταση που έχει περιέλθει ο Μακρόν, ο οποίος καθημερινά χάνει την υποστήριξη του λαού του».

Απάντηση στον Μακρόν έδωσε νωρίτερα και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας ΑKP Ομέρ Τσελίκ.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο Μακρόν οδεύει σε αποτυχίες. Στη Συρία με το PKK, στη Λιβύη με τον Χαφτάρ στην ανατολική Μεσόγειο με την Ελλάδα. Ο Μακρόν να ξέρει πως ο Τούρκος πρόεδρος είναι η ίδια η Τουρκία. Αυτοί που λένε άλλο ο τουρκικός λαός κι άλλο ο Ερντογάν θα πάρουν την ιστορική απάντηση και στο ζήτημα αυτό. Αυτό είναι ένα ανήθικο παιχνίδι των αποικιοκρατών. Για να εκμεταλλευτούν τους λαούς τους κάνουν μια ψεύτικη επίδειξη αγάπης και στοχεύουν τους πατριώτες ηγέτες. Είναι τιμή μας, ο αποικιοκρατικός νους, να στοχοποιεί τον πρόεδρο μας».