Βαλκάνια Επικαιρότητα

Live: Η συνέντευξη Τύπου Τσίπρα – Ζάεφ

Live: Η συνέντευξη Τύπου Τσίπρα - Ζάεφ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας το πρωί της Τρίτης, συνοδευόμενος από πολυμελές υπουργικό κλιμάκιο, επιχειρηματίες αλλά και τη σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα, επίσκεψη που ο ίδιος χαρακτήρισε «ιστορική».

Οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση ενώ λίγω ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο κυβερνητικό κτήριο της Βόρειας Μακεδονίας λίγη ώρα μετά από την προσγείωση του αεροσκάφους του στα Σκόπια, όπου τον υποδέχτηκε θερμά ο ομόλογός του Ζόραν Ζάεφ.

Αμέσως μετά, οι δύο πρωθυπουργοί κατευθύνθηκαν προς τους φωτορεπόρτερ και τους υπουργούς των δύο χωρών. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός και ο ομόλογός του έβγαλαν και μια… σέλφι με το κινητό τηλέφωνο του Ζόραν Ζάεφ.

Στη συνέχεια, οι δύο πρωθυπουργοί χαιρέτησαν έναν-έναν τους υπουργούς ενώ στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί.

Ακολούθως, οι δύο πρωθυπουργοί και οι υπουργοί τους εισήλθαν στο εσωτερικό του κυβερνητικού κτηρίου για μια σύντομη τελετή υποδοχής, έξω από το οποίο κυματίζουν οι σημαίες των δύο χωρών.