Ξένη Μουσική

Eurovision 2021: Αθώος ή ένοχος ο Ιταλός νικητής;Η φωτό που αποδεικνύει την αλήθεια για τα ναρκωτικά

Πετρίδης: Η Κύπρος έχει μετατραπεί σε πυλώνα σταθερότητας της αν.Μεσογείου

Eurovision 2021: Μέχρι και επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η EBU για το θέμα του Damiano, του frontman των Maneskin που πήραν την πρώτη θέση φέτος στη Eurovision.

Οι Maneskin με το “Zitti E Buoni” ρόκαραν μέχρι τελικής πτώσεως στη σκηνή του “Rotterdam Ahoy” και πήραν την πρωτιά, αφήνοντας πίσω τους την Ελβετία, τη Γαλλία και τη Μάλτα.
Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, ο Damiano David μπορεί να ξεσήκωσε με τη φωνή του, ωστόσο ένα πλάνο του από την ώρα της ψηφοφορίας έκανε τους τηλεθεατές να προβληματιστούν.

Το πλάνο όπως είναι φυσικό έγινε viral στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί ζήτησαν να υποβληθεί σε έλεγχο ο Damiano κάτι βέβαια που ζήτησε και ο ίδιος από μόνος του, αφού υποστήριξε πως ποτέ στη ζωή του δεν έχει πάρει ναρκωτικά.

Eurovision 2021: Αθώος ή ένοχος ο Ιταλός νικητής;Η φωτό που αποδεικνύει την αλήθεια για τα ναρκωτικά

Όπως είπε μάλιστα ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου, λίγη ώρα μετά τη νίκη, ο λόγος που έσκυψε ήταν επειδή ο κιθαρίστας Thomas Raggi είχε σπάσει ένα ποτήρι στα πόδια τους.

Την ύπαρξη γυαλιού στο χώρο, επιβεβαίωσε αργότερα, κατόπιν ελέγχου και η EBU και μάλιστα είδαμε και αποδείξεις.

«Γνωρίζουμε τις εικασίες σχετικά με το πλάνο των Ιταλών νικητών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Green Room. Το συγκρότημα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών και ο εν λόγω τραγουδιστής θα κάνει εθελοντικά τοξικολογικές εξετάσεις, όταν επιστρέψει στο σπίτι του. Αυτό το ζήτησαν οι ίδιοι χθες το βράδυ, αλλά δεν μπόρεσε να διοργανωθεί αμέσως από την EBU. Το συγκρότημα, η διοίκηση και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας μας, μας ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχαν ναρκωτικά στο Green Room και εξήγησαν ότι ένα ποτήρι έσπασε στο τραπέζι τους και καθαριζόταν από τον τραγουδιστή. Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι βρέθηκε σπασμένο γυαλί μετά από επιτόπιο έλεγχο. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε προσεκτικά τα πλάνα και θα ενημερώσουμε για περαιτέρω εξελίξεις», ανέφερε η ανακοίνωση της EBU.