Επιστήμες

Κοροναϊός – Αποτρέπει η… κάνναβη τη μόλυνση από την Covid-19

Κοροναϊός – Αποτρέπει η… κάνναβη τη μόλυνση από την Covid-19

Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση των CBGA και CBDA στις παραλλαγές Άλφα και Βήτα του ιού

Ένα νέο όπλο κατά της Covid-19 φαίνεται ότι βρήκαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ορισμένες χημικές ενώσεις της κάνναβης εμποδίζουν τη μόλυνση του ανθρώπινου οργανισμού από τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που φέρνει στο φως το Bloomberg -η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nature Products- δύο χημικές ενώσεις που βρίσκονται συνήθως στην κάνναβη -η CBGA και η CBDA- εμφανίζονται ως δυνητικά ικανές να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά την Covid-19.

Πώς αποτρέπεται η μόλυνση
Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι οι δύο ενώσεις συνδέονται με τις πρωτεΐνες του ιού, με αποτέλεσμα να αποτρέπουν τη μόλυνση του ανθρώπινου οργανισμού.

Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση των CBGA και CBDA στις παραλλαγές Άλφα και Βήτα του ιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κάνναβη είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών και εκχυλίσματά της εμπεριέχονται σε μια σειρά προϊόντων, όπως καλλυντικά, κρέμες σώματος, συμπληρώματα διατροφής και τρόφιμα.

«Αυτές οι χημικές ενώσεις μπορούν να ληφθούν από το ανθρώπινο στόμα. Έχει επανειλημμένως διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλείς για τους ανθρώπους» υποστήριξε ο Richard van Breemen, ένας εκ των ερευνητών.

«Έχουν την δυνατότητα να εμποδίσουν αλλά και να θεραπεύσουν τυχόν μόλυνση από τον SARS-CoV-2» έσπευσε να προσθέσει.

ΠΗΓΗ in.gr