Αεροπορικά Συστήματα

«Δεν συγκρίνεται το Su-57» λέει Ρώσος αναλυτής – «Κάνει σκόνη τα F-35 και F-22»

Ο Άλεκ Μπάλντγουιν πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα στα γυρίσματα της ταινίας Rust

Δεν σταματούν οι συγκρίσεις ανάμεσα στο ρωσικό stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57 Felon και των αμερικανικών «ανταγωνιστών» του, τα περίφημα F-22 και F-35, με τους αναλυτές και στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες που υποστηρίζουν αμφότερες πλευρές, να εκφράζουν τις απόψεις τους άλλες φορές με ψυχραιμία και άλλες φορές με…έπαρση.

Ο Ρώσος ειδικός αναλυτής Αλεξέι Λεονκόφ μίλησε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS και ήταν κατηγορηματικός για τις ικανότητες του Su-57, το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, «κάνει σκόνη» τα F-35 και F-22 καθώς ξεπερνά σε πολύ μεγάλο βαθμό τα αμερικανικά αεροσκάφη όντας το κυρίαρχο μαχητικό πέμπτης γενιάς, ενώ εκθείασε τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και τα λειτουργικά συστήματα που διαθέτει.

Τα σχόλια αυτά έγιναν, σε απάντηση αμερικανικών δημοσιευμάτων που έλεγαν ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης των ρωσικών μαχητικών αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, που θα έχει επιπτώσεις και στην αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητά τους στο πεδίο.

«Δεν συγκρίνεται το Su-57» λέει Ρώσος αναλυτής – «Κάνει σκόνη τα F-35 και F-22»

«Το Su-57 είναι ανώτερο από τα F-22 και τα F-35»

Ο ίδιος είπε ότι το ρωσικό μαχητικό είναι ανώτερο ως προς τον οπλισμό που μπορεί να φέρει, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, ενώ ακόμα η διθέσια έκδοση του μαχητικού θα διευκολύνει τον έλεγχο των επιχειρήσεων και τη συνεργασία μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως το Su-57 είναι εξοπλισμένο με προηγμένο ραντάρ που μπορεί να «βλέπει» τα πάντα αλλά και με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που «αφήνουν πίσω» τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ.

«Είναι γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δίνουν έμφαση στην υπερηχητική πτήση με μετάκαυση, στις stealth ιδιότητες για μικρή «υπογραφή» στα εχθρικά ραντάρ, στην ευελιξία και στην δυνατότητα ελιγμών των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς που έχουν και για μεγάλο χρονικό διάστημα πίστευαν ότι μόνο τα F-22 και τα F-35 μπορούν να έχουν τον χαρακτηρισμό πέμπτης γενιάς» πρόσθεσε ο Ρώσος αναλυτής, τονίζοντας όμως ότι «αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορούν να καταρριφθούν».

Έπειτα υπογράμμισε πως: «Η Δύση θα ήθελε να μας δει να υστερούμε, αλλά αυτό δεν ισχύει. Είναι εμφανέστατη η τεχνολογική πρόοδος που έχει κάνει η Ρωσία όσον αφορά τα δικινητήρια αλλά και τα μονοκινητήρια αεροσκάφη» κάνοντας με αυτόν τον τρόπο έμμεση αναφορά στο νέο «καμάρι» της ρωσικής αεροπορικής βιομηχανίας, το μαχητικό αεροσκάφος Checkmate. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την κρατική εταιρεία τεχνολογίας Rostec, έχει τεθεί το φιλόδοξο πλάνο για την κατασκευή και την παράδοση περισσότερων από 70 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Su-57 στην ρωσική Πολεμική Αεροπορία μέχρι το 2027.

Με πληροφορίες από: TASS