Ελληνικός Στρατός

Στην Ελλάδα φτιάχνεται η θωράκιση του Leopard

Σκάνδαλο: Διαρροή προσωπικών δεδομένων για εκατομμύρια οδηγούς

Το υπερσύγχρονο γερμανικό άρμα μάχης θωρακίζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία EODH. Είναι η ίδια εταιρεία που έχει κατασκευάσει και το στρατιωτικό όχημα Οπλίτης.

Το Leopard είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και εξελιγμένα άρματα μάχης στον κόσμο. Κατασκευάζεται στην Γερμανία από την εταιρεία Krauss – Maffei και εφοδιάζει το στρατό σε 15 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Ως άρμα μάχης το γνωρίζουν οι περισσότεροι, ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι, η θωράκιση του γίνεται και στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα η ελληνική εταιρεία EODH που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη θωρακίζει τα Leopard τα οποία «υπηρετούν» σε Γερμανία, Ελλάδα και Ουγγαρία. Ωστόσο και όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης έκθεσης άμυνας και ασφάλειας Defea, ο ιδρυτής της EODH Ανδρέας Μιτσής, η ελληνική εταιρεία υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες συμφωνία για να θωρακίζει τα εν λόγω άρματα μάχης που δραστηριοποιείται, εκτός από τις τρεις προαναφερθείσες χώρες και στην Νορβηγία.

Μία επιτυχία για την ελληνική βιομηχανία που δείχνει ότι έχει μέλλον. Χαρακτηριστικό μάλιστα της επιτυχίας είναι το γεγονός ότι η εταιρεία από την Θεσσαλονίκη έχει αναπτύξει (διαθέτει και δικό της τμήμα έρευνας και ανάπτυξης) μία νέου τύπου θωράκιση που τοποθετείται στα τελευταία γενιάς Leopard.

Στην Ελλάδα φτιάχνεται η θωράκιση του Leopard

Εκτός από τα Leopard και… Οπλίτη

Να σημειώσουμε πως ήδη έχουν παραχθεί περισσότερα από 3.500 Leopard, ενώ ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει περισσότερα από 350.

Η EODH είναι επίσης η εταιρεία που έχει κατασκευάσει το στρατιωτικό όχημα Οπλίτης, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε βιοχημικό πόλεμο.

Όπως αναφέραμε πριν από λίγες ημέρες και σε σχετικό άρθρο στο Newsauto, (μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video), το εν λόγω όχημα ετοιμάζεται να παραχθεί σε 700 μονάδες, κάτι που ίσως γίνει και σε εργοστάσιο που θα φτιαχτεί στην Ελλάδα

Δείτε το σχετικό video με τις αποκαλύψεις του Ανδρέα Μιτσή για Leopard και Οπλίτη