Eξουδετερώθηκε σήμερα από ειδικούς της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών η νάρκη βυθού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 1ης Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή των Ν. Μουδανιών.
Να υπενθυμίσουμε ότι η νάρκη είχε εντοπιστεί σε βάθος 5 μέτρων και σε απόσταση 350 μέτρων από την ακτή, από κυβερνήτη αλιευτικού καταδυτικού σκάφους.
Άμεσα έγινε σήμανση της περιοχής με πλωτό σημαντήρα από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών.
Στην συνέχεια ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος και σήμερα έφτασαν στα Ν. Μουδανιά 6 ειδικοί της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, οι οποίοι προχώρησαν σε αναγνώριση της περιοχής, εντόπισαν τη νάρκη και στις 2.00 το μεσημέρι προχώρησαν στην έκρηξη και εξουδετέρωσή της.
Σύμφωνα με το halkidikifocus.gr, η σημερινή επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Λιμενικού, μελών του Παραρτήματος Χαλκιδικής στα Ν. Μουδανιά της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ υπήρχε – για προληπτικούς λόγους – Ασθενοφόρο του Νοσοκομείου 424.
Δείτε στο βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=HXd52E2kZms
Πηγή: halkidikifocus.gr

