Κοινωνία Υγεία

Η μητέρα της Έμμας συνάντησε τη γυναίκα που ζει με την καρδιά της κόρης της – «Να την προσέχεις σαν τα μάτια σου»

Η μητέρα της αδικοχαμένης Έμμας, που βρήκε τραγικό θάνατο αφού παρασύρθηκε από όχημα στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε με τη γυναίκα που «πήρε» την καρδιά της κόρης της.

Με μία ανάρτηση – «γροθιά στο στομάχι», η μητέρα της Έμμας Καρυωτάκη έκανε γνωστό πως συναντήθηκε με τη λήπτρια της καρδιάς της εκλιπούσας. Η 21χρονη φοιτήτρια σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2022 όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρός, ο οποίος την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο.

Η άτυχη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής νοσηλεύτηκε πέντε μέρες στην εντατική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου τελικά άφησε την τελευταία πνοή της.

«Έμμα μου, αγάπη μου, ζωή μου, ανάσα μου.. χθες ξανάκουσα την καρδούλα σου να χτυπά δυνατά .. όπως τότε που την άκουσα πρώτη φορά στον υπέρηχο .. όπως τότε που σε αγκάλιαζα σφιχτά .. Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια σε λέξεις αλλα λέξη για να εκφράσει αυτό το συναίσθημα δεν υπάρχει.

Σε ευχαριστώ εσένα.. γιατί μου έδωσες τη δυνατότητα να ξανακούσω την καρδιά της να χτυπάει δυνατά.. να ξανανιώσω την ζεστή αγκαλιά της.. σε ευχαριστώ που την κρατάς ζωντανή…
είμαι σίγουρη ότι εσένα επέλεξε η Έμμα για να πάρεις την καρδιά της… να την προσέχεις σαν τα μάτια σου», έγραψε στη συγκινητική ανάρτηση στο προφίλ της στο Facebook η τραγική μητέρα.

Μετά τον θάνατο της 21χρονης, οι γονείς της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της. Υπενθυμίζεται ότι η καρδιά της Έμμας πλέον χτυπά σε μια 40χρονη γυναίκα, μητέρα ενός κοριτσιού, που ήταν στο τελικό στάδιο της καρδιακής ανεπάρκειας. Το ήπαρ δόθηκε σε έναν 62χρονο καρκινοπαθή, ενώ ο ένας νεφρός της σε 67χρονη γυναίκα.