Κοινωνία

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο – Έφυγε από τη ζωή σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο - Έφυγε από τη ζωή σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός, Ελπίδα Μπραουδάκη.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο ανιψιός της μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook, ενώ ο Σπύρος Μπιμπίλας, σε ανάρτησή τους αναφέρει: “Καλό ταξίδι σε μια από τις πιο σεμνές αθόρυβες ταλαντούχες παρουσίες του θεάτρου μας”.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο - Έφυγε από τη ζωή σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός

Η Μάρω Μπουρδάκου σημείωσε στο facebook:

ΕΛΠΙΔΑ ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗ (1941-2021)
“Έφυγε” σήμερα η εξαιρετική ηθοποιός και μεταφράστρια Ελπίδα Μπραουδάκη. Γεννημένη στην Κρήτη έλαβε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και σε ταινίες του παλιού Ελληνικού κιν/φου. Σημαντική η παρουσία της σε τηλεοπτικές σειρές όπως το “Χορεύοντας στη σιωπή” (2002)”, “Η αγάπη ήρθε από μακριά” (2002) “Μη μου λες αντίο”(2004), “Ανατομία ενός εγκλήματος” κ.α…
Παντρεύτηκε την δεκαετία του ΄70 με τον επίσης ηθοποιό Γιώργο Μάζη αλλά χώρισαν λίγα χρόνια αργότερα.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο - Έφυγε από τη ζωή σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός

”Δάνεισε” τη φωνή της σε αρκετές μεταγλωττισμένες σειρές.
Την γνωστοποίηση του θανάτου της έκανε σήμερα ο ανιψιός της Giannis Stathoudakis Marinero Marinero μέσω του FΒ: “ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΘΕΙΑ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΟ ΕΜΠΡΟΣΝΕΡΟ (ΜΠΡΟΝΙΕΡΟ) ΑΠΟΚΩΡΟΝΟΥ. ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΛΚΟ……. ΕΙΧΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ …ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΗΣ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ……ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 60 ΚΑΙ 70. ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1990 ΚΑΙ 2000. ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ.
ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΝΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕΣ “ΟΧΙ ΠΑΡΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΠΕΛΑ”!!!!
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΕΙΑ.”

Φιλμογραφία
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας (1967)
Κορίτσια στον ήλιο (1968) [φίλη Άναμπελ]
Καταραμένη αγάπη (1968)
Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα (1968)
Κακός, ψυχρός και ανάποδος (1969)
Η αρχόντισσα του λιμανιού (1969)
Στον ίλιγγο της ζωής (1969)
Καλάβρυτα 1821 (1970)
Ευδοκία (1971)
Καυτά ψυχρά κι ανάποδα (1971)
Αδέλφια μου αλήτες πουλιά (1971)
Πως καταντήσαμε Σωτήρη (1972) [Χαρούλα Αυγερινού]
Η αμαρτία της ομορφιάς (1972)
Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο (1995)
Αμέρικα (1999)
Αλεξάνδρεια (2001) [ιδιοκτήτρια αντικερί]