Εσωτερική Ασφάλεια

Ληστές μόλις μία ανάσα από το Μέγαρο Μαξίμου – «Φοβόμαστε», λένε οι κάτοικοι (vid)

Βίντεο από το αεροδρόμιο Σκιάθου που κόβει την ανάσα – Μαζεύονται τουρίστες για να καταγράψουν προσγειώσεις
Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του OPEN TV και του Αλέξανδρου Καλαφάτη για τη δράση του κυκλώματος

Βίαιες ληστείες σε απόσταση αναπνοής από την Ηρώδου Αττικού και το Μέγαρο Μαξίμου, στο ίσως καλύτερα φυλασσόμενο σημείο της Αθήνας, έγιναν την τελευταία εβδομάδα, με θύματα ηλικιωμένες γυναίκες και τις οικιακές βοηθούς τους. Οι κάτοικοι ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας στα σπίτια τους και το Open TV αποκαλύπτει βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση των ληστών.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε το Open TV,  η ηλικιωμένη γυναίκα ανοίγει την πόρτα της πολυκατοικίας της στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στον ληστή, που την έχει πείσει ότι είναι υπάλληλος της ΔΕΗ. Η γυναίκα ανεβαίνει με δυσκολία τα σκαλιά και με πονηρό τρόπο ο δράστης βάζει το χαλάκι στην πόρτα για να μην κλείσει, ώστε να εισβάλλουν στο κτίριο οι συνεργοί του.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα μπαίνουν ανενόχλητα δύο άτομα, στη συνέχεια ένα τρίτο και λίγο αργότερα ένα τέταρτο, που είναι και το πιο βιαστικό. Οι ληστές μπήκαν στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού την ίδια και την οικιακή βοηθό της, άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Αυτή, όμως, δεν ήταν η μόνη επίθεση στην ίδια περιοχή. Ο Λευτέρης Σταματάρης, ο οποίος μένει σε πολυκατοικία, που βρίσκεται δίπλα από το Μέγαρο Μαξίμου, εξηγεί ότι οι κάτοικοι οχυρώνουν τα σπίτια τους. «24 ώρες το 24ωρο κλειδώνουμε τα σπίτια. Φοβόμαστε, δεν γίνεται αλλιώς. Πρόσφατα βάλαμε πόρτα ασφαλείας και την έσπασαν» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε ότι την «Τετάρτη που ήρθαν και είπαν ότι “είμαστε από τη ΔΕΗ”».

Οι σπείρες μηχανεύονται διάφορους τρόπους για να μπουν στα σπίτια. Η Αστυνομία προσπαθεί να συλλάβει τους δράστες, αναλύοντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των πολυκατοικιών.

Δείτε το βίντεο του Open TV