Εσωτερική Ασφάλεια

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 6 ετών για βιασμό ανήλικης – Βρέθηκε γυμνή στην πλατεία Αριστοτέλους

Ένοχος για βιασμό ανήλικης κρίθηκε στη Θεσσαλονίκη ένας 22χρονος. Καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη 6 ετών. Η ποινή μειώθηκε σε δεύτερο βαθμό κατά δύο έτη σε σχέση με την πρωτοβάθμια δίκη.

Ήταν Ιανουάριος του 2020 στη Θεσσαλονίκη, όταν η 14χρονη και δύο συνομήλικες φίλες της, φιλοξενούμενες και οι τρεις σε ίδρυμα, βγήκαν βόλτα στο κέντρο της πόλης. Εκεί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συναντήθηκαν με παρέα τριών μεταναστών, και καθώς είχε περάσει η ώρα αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε δωμάτιο φθηνού ξενοδοχείου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, ο κατηγορούμενος την εξανάγκασε σε συνουσία παρά τη θέλησή της. Η 14χρονη έφυγε έντρομη και εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα, ημίγυμνη και ξυπόλυτη, στην πλατεία Αριστοτέλους από αστυνομικούς.

Στην απολογία του, ο 22χρονος δράστης είπε ότι είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Τη Δευτέρα (14.11.2022), το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον νεαρό κατηγορούμενο, καταδικάζοντάς τον σε συνολική κάθειρξη 6 ετών, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας. Ωστόσο, η ποινή μειώθηκε κατά δύο έτη σε σχέση με την πρωτοβάθμια δίκη.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος επέστρεψε στις φυλακές για την έκτιση του υπόλοιπου της ποινής του.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ