Εσωτερική Ασφάλεια

Θύμα του «κτήνους της Κέρκυρας» εξομολογείται – «Δεν ήξερα τι άλλο θα κάνει» (video)

Θύμα του «κτήνους της Κέρκυρας» εξομολογείται – «Δεν ήξερα τι άλλο θα κάνει» (video)

Την κράτησε για 14 ώρες και την βίασε πέντε φορές

Ανάστατη είναι η κοινή γνώμη στη Βρετανία με την πρόωρη απελευθέρωση του Δημήτρη Ασπιώτη, του αποκαλούμενου «κτήνους της Κέρκυρας», ο οποίος είχε κριθεί ένοχος  το 2012 για τον βιασμό επτά Βρετανίδων με την απειλή μαχαιριού και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 52 ετών, αλλά αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2019.

Από τότε τα ΜΜΕ της χώρας κάνουν συχνά αναφορές στην υπόθεση. Εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ITV μάλιστα φιλοξένησε ένα από τα θύματα του Ασπιώτη, την αεροσυνοδό της British Airways, Κέιλι Μόργκαν.

Η κοπέλα έκανε τις διακοπές της στον Κάβο της Κέρκυρας το καλοκαίρι του 2010, μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο. Ένα απόγευμα, ενώ έκανε βόλτα στην παραλία, ο Ασπιώτης ήρθε από πίσω της και την ρώτησε για την ώρα. Την χτύπησε στο πρόσωπο και την έσυρε ανάμεσα σε δέντρα, παίρνοντας το κινητό της τηλέφωνο και τα χρήματά της. Την κράτησε για 14 ώρες και την βίασε πέντε φορές.

«Δεν είχα ιδέα τι άλλο μπορούσε να κάνει» είπε η Μόργκαν. Τελικά κατάφερε να δραπετεύσει και πήγε κατευθείαν στην αστυνομία, παρά τις προειδοποιήσεις του ότι θα την σκότωνε αν ανέφερε τίποτα.

Όπως είπε κατά την τηλεοπτική της παρουσία, ένιωσε ανακούφιση όταν ο Ασπιώτης καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση και χαρακτήρισε «άδικη» για τα θύματα την αποφυλάκισή του.