Προτεινόμενα

Goshiwons: Οι ζωές που στοιβάζονται σε μερικά τετραγωνικά μέτρα

Τα ομορφότερα θαλάσσια πλάσματα που είδε ποτέ ο πλανήτης

Οι σύγχρονες φυλακές χιλιάδων νέων

Η Σεούλ στη Νότια Κορέα παραμένει μία από τις ακριβότερες πόλεις για να ζεις, με τις τιμές των προιόντων να είναι εξωφρενικά υψηλές ακόμα σε βασικά αγαθά. Και όμως η Σεούλ παραμένει η πόλη που κάθε χρόνο συσσωρεύονται χιλιάδες νέων για να κυνηγήσουν τα όνειρα τους, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διογκώνεται και τους ιδιοκτήτες σπιτιών να εκμεταλλεύονται την κατάσταση.

Έτσι ενώ σαν τουρίστας θα εντυπωσιαστείς από τους θεόρατους ουρανοξύστες η σκληρή πραγματικότητα δεκάδων χιλιάδων Νοτιοκορεατών που μένουν σε διαμερίσματα μικρότερα των 5 τμ. παραμένει άγνωστη στο ευρύ κοινό.

Ο διάσημος φωτογράφος Σιμ Κιου Ντονγκ έζησε 5 χρόνια σε ένα τέτοιο διαμέρισμα και το αποτύπωσε στο φακό του. Τα διαμερίσματα αυτά λέγονται Goshiwons, είναι μικρότερα των 5 τμ.. τα προτιμούν φοιτητές και χαμηλά αμοιβόμενοι εργαζόμενοι, διαθέτουν μόνο ένα κρεβάτι, ενώ κουζίνα και μπάνιο είναι κοινόχρηστα στην καλύτερη των περιπτώσεων ανά όροφο.

Τα ΜΜΕ της χώρας τα αποκαλούν σύγχρονες φυλακές, που κρατάνε αιχμάλωτες ζωές και όνειρα δεκάδων νέων που δεν έχουν την στήριξη της πολιτείας.

Δείτε τις ρεαλιστικές φωτογραφίες από τον Σιμ Κιου Ντονγκ:

Instagram will load in the frontend.

ΠΗΓΗ