SEX

Η «άγνωστη» στάση του σεξ που τελικά όλοι έχουν δοκιμάσει! Είναι η πιο δημοφιλής στην αναζήτηση της Google

Μπορεί να το γνωρίζετε ως γερμανικό κουλούρι, σύμφωνα όμως με τα αποτελέσματα της Google, πρόκειται για τη νέα αγαπημένη στάση στο σεξ!

Σύμφωνα με το History Channel και άλλες πηγές, οι απαρχές του πρέτσελ (Pretzel ή Brezel στο γερμανικά), του πασίγνωστου αλμυρού κουλουριού που έχουμε ταυτίσει με τη βαυαρική παράδοση, εντοπίζονται στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας κάπου στον 7º αιώνα, στην ανάγκη μιας τροφής ιδανικής για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή ή την παρασκευή μιας λιχουδιάς για επιβράβευση των παιδιών που μάθαιναν τις προσευχές τους.

Περισσότερα από 1400 χρόνια μετά -και ποιος να το ‘λεγε στον δυτικό καθολικό κλήρο- το πρέτσελ απέκτησε νέα δημοτικότητα και όχι για γαστρονομικούς λόγους. Σύμφωνα με το Google Trends, η στάση πρέτσελ βρέθηκε στην κορυφή των διαδικτυακών αναζητήσεων για σεξουαλικές στάσεις σε 14 πολιτείες των ΗΠΑ. Κατά την δημοφιλή ως φαίνεται στάση -και μάλλον άγνωστη «γνωστή» σε πολλούς και πολλές-, το άτομο που βρίσκεται από κάτω ξαπλώνει στο πλάι, ενώ το άτομο από πάνω γονατίζει, καβαλώντας το κάτω πόδι του/της συντρόφου και κρατώντας το άλλο, επιτρέποντας έτσι βαθύτερη διείσδυση.

Αριστερά, η στάση πρέτσελ (Photo: Shutterstock), Δεξιά, ένα κουλούρι πρέτσελ (Photo: Unsplash)

Σύμφωνα με τους ειδήμονες, η στάση πρέτσελ προσφέρεται για ρομαντικές διαθέσεις και οικειότητα, όπως το ιεραποστολικό, μπορεί ωστόσο να είναι ζωώδης και πρωτόγονη, κατά τον τρόπο του doggy style. Περισσότερες πληροφορίες για αυτήν τη στάση δίνουν ο sex therapist Δρ Ian Kerner, Ph.D. και η ειδική σε θέματα σεξ Ashley Cobb.

Τα υπέρ και τα κατά 

«Η στάση πρέτσελ είναι επιτρέπει τη βαθύτερη διείσδυση» εξηγεί η Cobb, χαρακτηρίζοντάς την ιδανική για παρτενέρ με μεγάλη διαφορά ύψους. Έπειτα, συμπληρώνει ο Δρ Kerner, προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων για παιχνίδι με το στήθος ή την κλειτορίδα της συντρόφου με τα χέρια ή ακόμα και με ερωτικά βοηθήματα.

Η «βαθιά οπτική επαφή» κατά τον Δρ Kerner, είναι το σημαντικότερο ατού της στάσης, καθώς προάγει την οικειότητα αλλά επιτρέπει και τη μεταφορά της έντασης που έχει το βλέμμα στη συνουσία και την απογείωση έτσι της σεξουαλικής εμπειρίας.

Στα κατά οι ειδικοί συγκαταλέγουν την επιδεξιότητα που απαιτείται από τους συντρόφους στην πάνω πλευρά και την άβολη ίσως στάση για τους παρτενέρ κάτω έτσι όπως θα πρέπει να έχουν στρίψει τον κορμό τους, και πιθανώς επώδυνη αν δεν αντέχουν τη βαθιά διείσδυση ή έχουν κάποιο πρόβλημα όπως πόνο στο ισχίο. Αντίστοιχα, μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στους παρτενέρ από πάνω αν έχουν θέματα πόνου με την πλάτη.

Έπειτα, μάλλον θα απογοητεύσει τα άτομα που θέλουν γρήγορες εναλλαγές, εκτός αν δεν έχουν πρόβλημα να αφιερώσουν λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω για να «ξεμπλέξουν» τα κορμιά τους για την επόμενη στάση. Άλλωστε, η στάση επιδέχεται προσαρμογές, όπως αλλαγή στη γωνία διείσδυσης αν οι παρτενέρ από κάτω φέρουν τα γόνατα πιο κοντά στο στήθος τους, αλλά και στην ένταση της πράξης αν αγκιστρώσουν το πόδι πίσω γύρω τους παρτενέρ ώστε να ελέγχουν την κίνηση.

Τρία tips για τους αρχάριους