Προτεινόμενα Υγεία

Οι 10 εύκολοι τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς να πεινάτε

Για να χάσετε κιλά, δεν χρειάζεται να λιμοκτονήσετε, ούτε να χύσετε τόνους ιδρώτα στο γυμναστήριο. Αρκεί να κάνετε υπομονή και να ακολουθήσετε μια σειρά από μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε καθημερινά που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά.

Ποια είναι αυτά;

1. Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα

Πρόσφατη μελέτη Βρετανών επιστημόνων για την παχυσαρκία, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν μερικά ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα έχασαν τέσσερα κιλά σε τρεις μήνες.

2. Τρώτε πρωινό

Το 78% των ανθρώπων που ανήκουν στο μητρώο Εθνικού Ελέγχου Βάρους, ισχυρίστηκαν ότι έχασαν κιλά τρώγοντας καθημερινά πρωινό.

3. Η άσκηση κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών διαφημίσεων

Μια τυπική διαφήμιση διαρκεί δύο λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι με δύο ώρες μπροστά από την τηλεόραση μπορείτε να κάψετε 270 επιπλέον θερμίδες την ημέρα.

4. Περπατήστε πέντε λεπτά περισσότερο την μέρα

Μια μελέτη του Δρ. Λαούτο διαπίστωσε ότι η αύξηση των επιπέδων δραστηριότητας σε λίγα λεπτά μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος. Η ιδέα είναι να αυξήσετε την δραστηριότητα έως και 30 λεπτά την ημέρα.

5. Μασήστε το φαγητό σας σωστά

Οι άνθρωποι συχνά καταναλώνουν περισσότερο φαγητό από ό, τι πιστεύουν, επειδή τρώνε γρήγορα. Σε μια μελέτη, οι άνθρωποι που μασούσαν κάθε μπουκιά 40 φορές έτρωγαν σχεδόν 12% λιγότερο από ό, τι εκείνοι που μασούσαν 15 φορές.

6. Πίνετε πράσινο τσάι

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, η ένωση EGCG που βρέθηκε στο τσάι μειώνει την απορρόφηση του λίπους, ενθαρρύνοντας την απώλεια βάρους.

Να είστε όμως προσεκτικοί καθώς το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη, συνεπώς να μην καταναλώνεται πριν τον ύπνο.

7. Μην φοβάστε να τρώτε γαλακτοκομικά

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Obesity Research, οι γυναίκες που η διατροφή τους περιελάμβανε χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά, τρεις φορές την ημέρα, έχασαν 70% περισσότερο λίπος από ό, τι εκείνοι που ακολουθούσαν μια διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά.

8. Περπατήστε ενώ μιλάτε στο τηλέφωνo

Μια έρευνα από την Κλινική Μάγιο έβαλε τους ανθρώπους να τρώνε 1.000 θερμίδες περισσότερες την ημέρα για οκτώ εβδομάδες. Όσοι μετακινούνταν, ενώ έκαναν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, δεν αποθήκευαν τις επιπλέον θερμίδες ως λίπος.

9. Κοιμηθείτε τουλάχιστον επτά ώρες την νύχτα

Οι άνθρωποι που δεν κάνουν καλό βραδινό ύπνο, έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή η έλλειψη ύπνου πυροδοτεί μια περιοχή του εγκεφάλου η οποία αυξάνει πόθους. Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου μειώνει την παραγωγή της λεπτίνης, που σας κάνει να αισθάνεστε πλήρεις.

10. Κάντε γυμναστική με φίλους

Οι άνθρωποι που γυμνάζονται με μια ομάδα έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος.

Pronews