Αλλα Κόμματα

Αποτελέσματα εκλογών 2019 – Γιάνης Βαρουφάκης: Οι αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα

Ποιοι υπουργοί και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μένουν εκτός Βουλής
«Εμείς ως ΜέΡΑ25 δεσμευόμαστε ότι θα μιλάμε με μετριοπάθεια», τόνισε ο επικεφαλής με το ΜέΡΑ25

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση της Singular Logic, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, έκανε δηλώσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών. Στις δηλώσεις του επέρριψε αιχμές στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι μία ψήφος που δρομολογήθηκε το βράδυ του δημοψηφίσματος, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέσυρε τη Νέα Δημοκρατία και τον μνημονιακό χώρο από το καλάθι των αχρήστων, στον οποίο ο ελληνικός λαός είχε βάλει το μνημονιακό τόξο με εκείνο το περίφημο ΟΧΙ και έβαλε τη Νέα Δημοκρατία στις ράγες που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσαν στη σημερινή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Και πρόσθεσε: «Ο λαός μας τιμωρεί τις κυβερνήσεις που του επιβάλλουν μνημόνια. Άλλη μία φορά ανέτρεψε μία μνημονιακή κυβέρνηση. Εμείς ως ΜέΡΑ25 δεσμευόμαστε ότι θα μιλάμε με μετριοπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες ανθρώπους που μας εμπιστεύθηκαν».

Πάντως, για πρόταση που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα του ασύλου, έκανε λόγο, με δηλώσεις του, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης. «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει τα ΜΑΤ να μπαίνουν στα Πανεπιστήμια. Εμείς, σαν ΜέΡΑ 25, θα φέρουμε στη Βουλή μία πρόταση για το άσυλο που θα δημιουργήσει πρόβλημα στον Μητσοτάκη. Όταν ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει κράτος καταστολής, εμείς πρέπει να είμαστε απέναντι σε αυτό», τόνισε, με δηλώσεις του, ο Γιάνης Βαρουφάκης.