Ελλάδα Κοινωνία

Ασλανίδης για Τέμπη: «Τρεις φορές ζητήσαμε εκταφή, τρεις φορές απορρίφθηκε – Η τελευταία δικαιολογία είναι γελοία»

Ο Παύλος Ασλανίδης υποστηρίζει ότι έχουν απορριφθεί τρία αιτήματα εκταφής θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, ασκώντας σφοδρή κριτική για την αιτιολόγηση, ενώ ο Άρειος Πάγος διευκρινίζει πως η υπόθεση θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστικά όργανα
Ο Παύλος Ασλανίδης, μιλώντας στο Open, κατήγγειλε ότι έχουν κατατεθεί τρία αιτήματα εκταφής για δύο από τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, τα οποία απορρίφθηκαν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη.

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη και αναφορές του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τις οποίες δεν έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα. Ο Ασλανίδης αντέτεινε ότι τα αιτήματα υπήρξαν και απορρίφθηκαν, χαρακτηρίζοντας την τελευταία αιτιολογία «ό,τι πιο γελοίο έχει ακουστεί». «Μας είπαν ότι έχουν τα βίντεο του Καπερνάρου και την έκθεση του Πασπαλά», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Τι με νοιάζει αν υπάρχουν έλαια σιλικόνης ή τα βίντεο του Καπερνάρου;».

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, σε ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι το αίτημα εκταφής που συνδέεται με την ύπαρξη παράνομης καύσιμης ύλης έχει ήδη διαβιβαστεί, ώστε να κριθεί από τα αρμόδια δικαστικά όργανα. Υπενθύμισε επίσης ότι αντίστοιχα αιτήματα είχαν κατατεθεί κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και απορρίφθηκαν, επισημαίνοντας πως σαφές αίτημα εκταφής για ταυτοποίηση σορών δεν περιλαμβάνεται στην εξώδικη δήλωση που έχει κατατεθεί. Αν, ωστόσο, υπάρξει τέτοιο αίτημα ή εκτιμηθεί ότι αυτό προκύπτει, θα εξεταστεί και θα απαντηθεί άμεσα.

ΠΗΓΗ neakriti.gr