Χρυσή Αυγή

Γιάννης Λαγός: Ακόμα και στη φυλακή θα παίρνει μισθό 11.000 ευρώ

Εμβόλιο Pfizer: Έρχεται συμβόλαιο - «γίγας» 1,8 δισ. δόσεων με την Ε.Ε

Τη Μεγάλη Δευτέρα αποφασίζεται η άρση ή μη της ασυλίας λαγού – Ακόμα και μέσα στη φυλακή θα πληρώνεται

Τη Δευτέρα 26 Απριλίου  αποφασίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επί της άρσης ή μη της ασυλίας του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή, ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού. Ακόμα όμως και αν αρθεί η ασυλία του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκείνος θα συνεχίζει να πληρώνεται, όπως σημείωσε στο OPEN TV, η ανταποκρίτρια από της Βρυξέλλες Μαρία Ψαρά.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη 22 Απριλίου η αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εισηγήθηκε την άρση ασυλίας του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και εκλεγμένου ευρωβουλευτή με την Χρυσή Αυγή, Γιάννη Λαγού με ψήφους 22 υπέρ και 2 κατά.

Η τελική απόφαση θα παρθεί από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Εάν τελικά αρθεί η ασυλία του Γιάννη Λαγού, τότε θα πρέπει με κάποιο τρόπο αυτός να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ο ίδιος έχει στο παρελθόν κάνει αντικρουόμενες δηλώσεις για το ζήτημα. Αφενός έχει πει πως θα γυρίσει μόνος του στην Ελλάδα και αφετέρου πως έχει πρόταση για να του χορηγηθεί άσυλο από ξένη χώρα.

Εάν ο Λαγός δεν έρθει αυτοβούλως στη χώρα για να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές, όπως και τα υπόλοιπα καταδικασμένα μέλη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, τότε το ελληνικό κράτος θα πρέπει να στείλει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και να ζητήσει από το Βέλγιο τη σύλληψή και την έκδοσή του, κάτι που αναμένεται να πάρει χρόνο.

Πάντως, όπως υπογράμμισε η Μαρία Ψαρά, ο Γιάννης Λαγός ακόμα και αν μπει στη φυλακή θα εξακολουθήσει να πληρώνεται από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, καθώς δεν θα χάσει εντελώς τα προνόμιά του. Συγκεκριμένα θα λαμβάνει 6.800 ευρώ τον μήνα και πιθανότατα θα λαμβάνει την αποζημίωση για τη διατήρηση του γραφείου του, δηλαδή ακόμα 4.300 ευρώ τον μήνα. Συνολικά δηλαδή υπολογίζεται πως ακόμα και μέσα από τη φυλακή ο Γιάννης Λαγός θα λαμβάνει περισσότερα από 11.000 ευρώ το μήνα. Αυτά τα προνόμια θα τα χάσει μόνο εάν καταδικαστεί αμετάκλητα.

ΠΗΓΗ