Χρυσή Αυγή

Στο εδώλιο Γ. Γερμενής και Χρ. Αλεξόπουλος

ΤΖΟΚΕΡ: Ένας τυχερός κέρδισε 895.000 ευρώ

Στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού συνεχίζονται αύριο οι απολογίες των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά την απολογία του Μιχάλη Αρβανίτη και ακολουθώντας αλφαβητική σειρά το δικαστήριο κάλεσε τους Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Γιώργο Γερμενή.

Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος αποχώρησε από τη ναζιστική οργάνωση τον Μάρτιο του 2014 μετά την «σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική», όπως έγραφε στην επιστολή του προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής, Β. Μεϊμαράκη. Εξέφραζε επίσης τη λύπη του που δεν διαφοροποίησε τη στάση του «όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική» και σημείωνε ότι αυτή η προσπάθεια «κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου, καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές».

Θυμίζουμε ότι ο μάρτυρας τον οποίο έφερε στο δικαστήριο ο πρώην βουλευτής Λάρισας για να τον υπερασπιστεί είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των δικηγόρων του Αρχηγού Μιχαλολιάκου που κατηγορούσαν τη συνάδελφό τους λέγοντας «τι μας τον έφερες αυτόν εδώ;», όταν ο μάρτυρας κατέθετε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική οργάνωση που κρύβεται πίσω από τον μανδύα πολιτικού κόμματος: «Είδα μια μέρα τον Αλεξόπουλο με άλλους χρυσαυγίτες που του έλεγαν “θα κάνουμε ντου στο Κοινοβούλιο” και εκείνος απαντούσε: “Ασε τι λέει ο Αρχηγός, αυτά δεν γίνονται” (…) Ημουν παρών και σε δύο ομιλίες του Μιχαλολιάκου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας που έλεγε “εμείς θα μπούμε στη Βουλή και θα ρίχνουμε σφαλιάρες” και οι άλλοι από κάτω χειροκροτούσαν ένθερμα». Σύμφωνα με τον μάρτυρα υπεράσπισής του, ο Αλεξόπουλος αρχικά απέδωσε τη δολοφονία Φύσσα σε προβοκάτσια, στη συνέχεια όμως άρχισε να προβληματίζεται με τα συνταρακτικά στοιχεία που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας και εν τέλει αποχώρησε από την οργάνωση, αν και, όπως του είχε πει ο ίδιος, «δεν είναι τόσο εύκολο να φύγεις από τη Χρυσή Αυγή».

Ο Γιώργος Γερμενής, ή Καιάδας, αποχώρησε από την οργάνωση μαζί με τον Ι. Λαγό μετά την εκλογική αποτυχία

της Χρυσής Αυγής (Δ. Ψαρράς, Ο Λαγός έριξε τη Χρυσή Αυγή στον… Καιάδα). Από τους στενότερους συνεργάτες του Αρχηγού και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Καιάδας έχει ήδη μία καταδίκη για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, το 2013, ενώ τη βραδιά των εκλογών του Μαΐου του 2012 έκανε τον γύρο του διαδικτύου το βίντεο με το «εγέρθητω» που απηύθυνε σε δημοσιογράφους κατά την είσοδο του Μιχαλολιάκου.

Γ. Γερμενής και Π. Ηλιόπουλος δικάστηκαν επίσης για την κατηγορία της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας στο πανηγύρι της Ραφήνας αλλά αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών (Γ. Μπασκάκης, Τι γυρεύει το τάγμα εφόδου στο παζάρι;)

Στο εδώλιο Γ. Γερμενής και Χρ. Αλεξόπουλος

Στο δικαστήριο έχει προβληθεί βίντεο από τον σκληρό δίσκο του Μιχαλολιάκου στο οποίο ο Γερμενής μιλάει ως εκπαιδευτής δόκιμων μελών της Χρυσής Αυγής και αναπτύσσει την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία της οργάνωσης για τον «Αιώνιο Εβραίο», ενώ πρώην χρυσαυγίτης που κατέθεσε υπό καθεστώς προστασίας έχει περιγράψει ότι «Ο Γερμενής με έμαθε να σκοτώνω».

Στο εδώλιο Γ. Γερμενής και Χρ. Αλεξόπουλος

Επίσης, όπως έχει προκύψει από συνομιλία του πρώην ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά Σωτ. Δεβελέκου με τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία Φύσσα Γ. Τσακανίκα, ο Γερμενής είναι ο φυσικός αυτουργός του ξυλοδαρμού του Αστέριου Χάμου στον Μελιγαλά το 2013.

Η «Εφ.Συν.» έχει αποκαλύψει βίντεο στο οποίο ο Γ. Γερμενής μαζί με τους Ν. Μιχαλολιάκο, Ηλ. Κασιδιάρη, Ηλ. Παναγιώταρo, Αρτ. Ματθαιόπουλο και Γ. Μισιάκα-Μάστορα υμνούν το Γ. Ράιχ και το οποίο επιβεβαιώνει τον ναζιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης, αλλά και ότι ο Μιχαλολιάκος είναι ο «στιχουργός» στα σατανιστικά και παγανιστικά «τραγούδια» του «Καιάδα» (Δ. Ψαρράς, Υμνος στον Σατανά και στη Βία).