Κρήτη

86 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε στην Κρήτη ο ΕΟΔΥ

86 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε στην Κρήτη ο ΕΟΔΥ

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή – Που εντοπίζονται οι νέες μολύνσεις

Στα 86 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη, σε σύνολο 1.913 μολύνσεων που εντοπίστηκαν πανελλαδικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ημερήσιας έκθεσης επιδημιολογικής επιτήρησης τα περισσότερα κρούσματα,  43 στο αριθμό,  εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου,  εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου,36 στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων εντοπίζονται 4 νέα κρούσματα.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη διενεργήθηκαν rapid test έξω από τη Λότζια, με την διενέργεια 1.339 rapid test, στα οποία ανιχνεύτηκαν 7 δειγματα θετικά στον κορωνοϊό.

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί πως διαμορφώνεται η γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων:

 

1

Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ, έχει χτυπήσει “καμπανάκι” για τις μεταλλάξεις και τα κρούσματα, με την Κρήτη να βρίσκεται στο επίκεντρο. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, η διασπορά του βρετανικού ιού φτάνει στο 96% όλων των θετικών κρουσμάτων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοιό στο νησί,  το 24ωρο που διανύουμε, ανέρχονται σε 76.