Κρήτη

Ανοϊκός ασθενής χτύπησε νοσηλεύτρια στο κεφάλι!

Χειροπέδες για τις "μαϊμούδες"!

Το ΤΕΠ καταγγέλλει τη διοίκηση πως αντιμετωπίζει με επιπολαιότητα το ζήτημα διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού.

Ανοϊκός ασθενής, χωρίς συνοδό, κατάφερε και  χτύπησε νοσηλεύτρια στο κεφάλι κατά τη χθεσινή εφημερία, όπως καταγγέλλει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου.

Το ΤΕΠ επαναφέρει για ακόμη μία φορά το ζήτημα με τα περιστατικά βιαιοπραγίας εις βάρος του προσωπικού ενώ καταγγέλλει τη διοίκηση πως αντιμετωπίζει με επιπολαιότητα το ζήτημα.

Μάλιστα, το προσωπικό  καλεί τη διοίκηση να σταθεί θεατής κατά τη διάρκεια εφημερίας προκειμένου να αντιληφθεί την κατάσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΕΠ Βενιζελείου

“Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, στο ίδιο έργο θεατές.

Άλλο ένα περιστατικό βιαιοπραγίας στο Τ.Ε.Π του Νοσοκομείου

Συγκεκριμένα στην χθεσινή εφημερία 13.6.2018, συνάδελφος Νοσηλεύτρια έπεσε θύμα βιαιοπραγίας εις βάρος της, από ανοϊκό ασυνόδευτο ασθενή, ο οποίος καταφέρθηκε εις βάρος της και της προκάλεσε χτύπημα στο κεφάλι.

Δυστυχώς παρά τις επίμονες διαχρονικές απαιτήσεις μας για διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού, η Διοίκηση του Νοσοκομείου αντιμετωπίζει το θέμα με μεγάλη επιπολαιότητα, καθώς η υποδειγματική( ποσοτικά) φύλαξη και η ελεύθερη διακίνηση ασθενών και συνοδών στο Τ.Ε.Π προκαλεί έντονα λειτουργικά και απειλητικά γεγονότα, που δυσχεραίνουν τόσο την λειτουργία του τμήματος αλλά και την ψυχολογική πίεση των εργαζομένων.

Κυρίες και κύριοι της Διοίκησης, ως πότε θα σφυρίζετε αδιάφορα, προφασιζόμενοι τις ιδιαιτερότητες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών;

Ως πότε θα αγνοείτε την σωματική ασφάλεια των εργαζομένων;

Ως πότε θα γινόμαστε έρμαια της δικής αναποτελεσματικότητας;

Σας καλούμε λοιπόν σε μια επόμενη εφημερία να παρευρεθούμε όλοι μαζί στον χώρο του Τ.Ε.Π( καθ’όλη την εφημερία, για να γίνει επι τόπου αυτοψία της κατάστασης και να δοθούν οριστικές λύσεις στο πρόβλημα.

Τα γεγονότα δείχνουν ότι από τα γραφεία δεν μπορούν να δοθούν λύσεις.

Σας περιμένουμε λοιπόν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών…”