Κρήτη

Δεν υπάρχει αυτό: Προσέκρουσε σε ξέρα το «Olympus»!

Όταν η Γιάννα Αγγελοπούλου ήταν «Μίστερ Μπιν, Ιονέσκο, Πιραντέλο» (vid)

Καθόλου καλά δεν ξεκίνησε το «παρθενικό» ταξίδι για Ρέθυμνο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Olympus», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο, το πρωί της Πέμπτης, προσέκρουσε πιθανότατα (διερευνάται) σε ξέρα στο λιμάνι της Σαντορίνης, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσει κάποιος από τους επιβάτες ή το πλήρωμα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό μετά από επιθεώρηση που έγινε στο πλοίο διαπιστώθηκε ρήγμα που προκλήθηκε από την πρόσκρουση και απαγορεύτηκε ο απόπλους του. Οι περίπου 39 επιβάτες που επέβαιναν σε αυτό και είχαν προορισμό το Ρέθυμνο θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών. Στα γκαράζ βρίσκονταν 8 φορτηγά και 2 ΙΧ.

Το «Olympus» απέπλευσε το βράδυ της Τετάρτης από το λιμάνι του Πειραιά για Μήλο- Σαντορίνη και Ρέθυμνο.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο οι κάτοικοι του Ρεθύμνου το περίμεναν με μεγάλη χαρά εδώ και πολύ καιρό, καθώς το Ρέθυμνο από το 2008 παραμένει ακτοπλοϊκά αποκλεισμένο από τον Πειραιά.

Το «Olympus» πρώην ELLI-T, που από το 2018 ανήκει στην εταιρεία Sea Speed Lines, έχει ναυπηγηθεί στην Ιαπωνία το 1976 και από το 2012 μέχρι το 2018 ήταν παροπλισμένο στα Αμπελάκια.