Κρήτη

Εξέπνευσε γυναίκα θετική στον κορωνοϊό – Στα όριά του το Νοσοκομείο Χανίων

Νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ): Προσφεύγουν στον Άρειο Πάγο για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ

Πρόκειται για ηλικιωμένη με υποκείμενα νοσήματα – “Φουλάρουν” οι κλινικές του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Δυτικής Κρήτης

Την τελευταία της πνοή άφησε μία γυναίκα ηλικίας 92 ετών στα Χανιά, η οποία είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό.

Η γυναίκα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα και εξέπνευσε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στην Κλινική Covid 1 του Νοσοκομείου Χανίων, όπου νοσηλευόταν.

Γεμίζουν οι Κλινικές του νοσοκομείου

Και σήμερα, Κυριακή, η πίεση που υφίσταται το Νοσοκομείο Χανίων είναι μεγάλη.

Είναι ενδεικτικό πως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid – μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής – νοσηλεύονταν 10 άτομα, ενώ η διαθεσιμότητα είναι 12 κλίνες.

Ίδιο ήταν το σκηνικό και στην Κλινική Covid 1, όπου νοσηλεύονταν 27 άτομα (με διαθεσιμότητα 29 κλινών), ενώ στην Κλινική Covid 2 νοσηλεύονταν 18 άτομα (με διαθεσιμότητα 29 κλινών), αριθμός ωστόσο ο οποίος επρόκειτο να αυξηθεί μέσα στην ημέρα.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πίεση στο Νοσοκομείο Χανίων δεν οφείλεται μόνο στον κορωνοϊό, αλλά είναι γενικότερη, αφού οι πληρότητες σε ορισμένες Κλινικές (ενδεικτικά στην Καρδιολογική, Νευρολογική, Αιματολογική) «αγγίζουν» μέχρι και το 70-90%.

Ωστόσο, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το Διοικητικό προσωπικό εξακολουθούν να δίνουν τις δικές τους «μάχες» για τη βέλτιστη φροντίδα όλων των ασθενών.