Τι είπαν στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι.
Με την εισαγγελική πρόταση συνεχίστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η εκδίκαση της υπόθεσης των “ληστών με τα Καλάσνικοφ” που κατηγορούνται για ληστείες και ανάμεσα τους την κινηματογραφική απόπειρα στο ξενοδοχείο Creta Maris, τον Ιούνιο του 2015.
Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρόταση του μίλησε για μια υπόθεση με πολλές υπερβολές από όλες τις πλευρές. Και τόνισε ότι πρέπει να αναδειχθεί η αλήθεια μέσα από έναν καταιγισμό καταθέσεων και αντιφάσεων.
Ανέφερε ακόμα ότι στην κατάθεση παθόντα χρυσοχόου υπάρχουν πολλά κενά και ότι δεν είναι δυνατόν να καταδικάζονται κάποιοι με μόνη περιγραφή τον σωματότυπο.
Εν κατακλείδι ο εισαγγελέας πρότεινε ενοχή του 33χρονου για την ληστεία στο Creta Maris και σε μια ακόμα περίπτωση ενώ για τον Αρμένιο πρότεινε ενοχή για
5 ληστείες και μια απόπειρα . Ακόμα κατά το εισαγγελέα δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά επτά αστυνομικών για την οποία είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα.
Νωρίτερα, στην απολογία του ο 33χρονος από το Φοδελε επέμεινε ότι είχε εμπλοκή μόνο στην ληστεία του Creta Maris.
“Dεν ξερω γιατί το έκανα, 3,5 χρόνια που είμαι στην φυλακή αυτό αναρωτιέμαι” είπε
Ο εισαγγελέας έδρας τον ρώτησε αν είναι γιος γνωστού κρητικού, εκείνος αποκρίθηκε θετικά και σχολίασε ο εισαγγελικός λειτουργός:
“Αν μου λέγατε ότι τα κάνατε για πλάκα, θα το πίστευα. Από μαγκιά το κάνατε; Γιατί ανάγκη δεν είχατε…”
Ο Αρμένιος συγκατηγορούμενος του 33χρονου, ισχυρίστηκε ότι ενεπλάκη σε κάποιες ληστείες καθ υπόδειξη άλλου επειδή είχε ανάγκη.

