Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση του αγγειοχειρουργού στην Κρήτη, ο οποίος είχε εντοπιστεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου να πραγματοποιεί ενδοφλέβια χορήγηση βιταμινών σε ιδιωτικό ιατρείο. Όπως ανέφερε η Ματίνα Παγώνη, ο συγκεκριμένος γιατρός αναμένεται να περάσει από το Πειθαρχικό, για τις πρακτικές που φέρεται να πραγματοποιούσε τα τελευταία χρόνια.
Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου, όταν εντοπίστηκε στο διαδίκτυο βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν ο γιατρός να προχωρά σε ενδοφλέβια χορήγηση βιταμινών σε ασθενή.
Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Αναστασία Καπελέρη, αποκάλυψε στην ΚΡΗΤΗ TV και το neakriti.gr ότι ο Σύλλογος κινητοποιήθηκε αμέσως μετά τον εντοπισμό του βίντεο και προχώρησε στη διερεύνηση της υπόθεσης.
Ο γιατρός δραστηριοποιείται σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, είχε διαφημίσει τη συγκεκριμένη μέθοδο στα social media και στη Google. Η σχετική διαφήμιση έχει πλέον «κατέβει».
Η παραδοχή του γιατρού και η πειθαρχική διαδικασία
Κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου επισκέφθηκε τον γιατρό και τον ενημέρωσε για την υπόθεση. Σύμφωνα με την Αναστασία Καπελέρη, ο ίδιος δήλωσε ότι έχει σταματήσει τη συγκεκριμένη πρακτική, υποστηρίζοντας ότι τη δοκίμασε θεωρώντας πως μπορούσε να βοηθήσει τον ασθενή του και ότι είχε την πλήρη συγκατάθεσή του.
Ο Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε από τον γιατρό πλήρη ενημέρωση για την υπόθεση, προκειμένου να τεθεί ο φάκελος ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου.
Όπως είχε εξηγήσει η κ. Καπελέρη, έχει κινηθεί η προβλεπόμενη πειθαρχική προδικασία και η υπόθεση θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία ενώπιον του Πειθαρχικού.
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η σημερινή αναφορά της Ματίνας Παγώνη ότι ο αγγειοχειρουργός θα περάσει από το Πειθαρχικό για τις πρακτικές που πραγματοποιούσε.
«Δεν χρησιμοποιήθηκε μηχάνημα»
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, η πρακτική που εξετάζεται αφορούσε ενδοφλέβια χορήγηση βιταμινών και όχι κάποια θεραπεία με ειδικό μηχάνημα.
«Αυτό που έκανε ο γιατρός ήταν μια ενδοφλέβια χορήγηση βιταμινών. Και για να ξεκαθαρίζουμε, δεν χρησιμοποιήθηκε μηχάνημα», είχε αναφέρει η κ. Καπελέρη.
Παράλληλα, είχε επισημάνει ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν περιλαμβανόταν στο καθηκοντολόγιο της ειδικότητας του γιατρού.
Όπως είχε εξηγήσει, η ενδοφλέβια χορήγηση βιταμινών προϋποθέτει συγκεκριμένη ιατρική ένδειξη και τεκμηρίωση της ανάγκης χορήγησης των συγκεκριμένων ουσιών.
Ελέγχεται το σκεύασμα που χρησιμοποιήθηκε
Ο Ιατρικός Σύλλογος έχει ζητήσει επιπλέον στοιχεία για το σκεύασμα που χρησιμοποιήθηκε, προκειμένου να ελεγχθεί συνολικά η διαδικασία.
Παράλληλα, ζητήθηκαν στοιχεία σχετικά με τη συγκατάθεση της ασθενούς. Όπως είχε αναφέρει η κ. Καπελέρη, εφόσον κριθεί απαραίτητο, η ίδια η ασθενής θα κληθεί να καταθέσει τη δική της εκδοχή, ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης.
Τι είπε η Ματίνα Παγώνη για τις ενέσιμες βιταμίνες
Αναφερόμενη στην υπόθεση, η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι οι ενέσιμες βιταμίνες δεν προορίζονται για τη χορήγησή τους σε υγιείς ανθρώπους ως πρακτική «ευεξίας», αλλά σε περιπτώσεις όπου υπάρχει ιατρική ανάγκη, όπως σοβαρά προβλήματα υγείας ή διαπιστωμένες ελλείψεις.
Η ίδια αναφέρθηκε στην υπόθεση του αγγειοχειρουργού, σημειώνοντας ότι ο γιατρός παραδέχθηκε τη χορήγηση των συγκεκριμένων θεραπειών και ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε πως δεν έπρεπε να τις πραγματοποιεί.
Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στη διαδικασία της πειθαρχικής εξέτασης, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου έχει ήδη ζητήσει τα απαραίτητα στοιχεία για την πλήρη διερεύνησή της.

