Κρήτη

Μικρή Μελίνα: Στην τελική ευθεία για την απολογία της αναισθησιολόγου στο Εφετείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, προ ημερών, ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία, καθώς κατέθεσαν δύο μάρτυρες υπεράσπισης
Tην ερχόμενη Παρασκευή θα συνεχιστεί τελικά η εκδίκαση -σε δεύτερο βαθμό- της υπόθεσης θανάτου της 4χρονης Μελίνας, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015, μετά από χειρουργική επέμβαση “ρουτίνας”, στο Ηράκλειο.

Στην συνεδρίαση της Παρασκευής αναμένεται να λάβει χώρα η απολογία της κατηγορουμένης γιατρού.

Η δίκη επρόκειτο να συνεχιστεί από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης σήμερα Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η δίκη διακόπηκε λόγω προβλήματος υγείας που προέκυψε για έναν εκ των δικαστών της Έδρας.

Σημειώνεται ότι μετά την απολογία της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία από αμέλεια γιατρού, θα χρειαστούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 2-3 συνεδριάσεις για την ολοκλήρωση της δίκης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίστηκε πριν από μερικές ημέρες μετά από διακοπή αρκετών εβδομάδων, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προ ημερών, ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία, καθώς κατέθεσαν δύο μάρτυρες υπεράσπισης.

Κατόπιν, η Έδρα διέκοψε τη δίκη για σήμερα Τρίτη 12/9.

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου το 2021. Ωστόσο, ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη.

Μετά την απαλλακτική για τη γιατρό πρωτόδικη απόφαση, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση. Τον περασμένο Νοέμβριο το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων (δευτεροβάθμιο δικαστήριο) είχε απορρίψει ως απαράδεκτη την έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας, με αποτέλεσμα να παραμείνει η πρωτόδικη αθωωτική για τη γιατρό απόφαση.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο, υποβλήθηκε αίτηση αναίρεσης από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Η αίτηση είχε συζητηθεί από το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου τον περασμένο Φεβρουάριο και έγινε τελικά δεκτή στις αρχές Μαΐου. Ως εκ τούτου, η δίκη σε δεύτερο βαθμό διεξάγεται εκ νέου.

ΠΗΓΗ neakriti.gr