Κρήτη

Νέο γύρο ερευνών “ανοίγει” η σύλληψη του 19χρονου για τις 60 κλοπές

Νέο γύρο ερευνών "ανοίγει" η σύλληψη του 19χρονου για τις 60 κλοπές

Σε ενεχυροδανειστήρια και άτομα που παραλάμβαναν τα κλεμμένα κοσμήματα.

Μονόδρομο θεωρούσαν οι αστυνομικοί κύκλοι την προφυλάκιση του 19χρονου με τις 61 διαρρήξεις, όμως εισαγγελέας και ανακριτής είχαν διαφορετική γνώμη.

Μετά την απολογία του ο νεαρός, πατέρας δύο παιδιών, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2000 ευρώ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 19χρονου Άγγελος Ζερβός και Θεονύμφη Μπέρκη εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ποινική αντιμετώπιση του εντολέα τους. «Τού είχε αποδοθεί ένα πλήθος περιπτώσεων με βάση ένα mondus operandi το οποίο δεν εδραιώνεται, δεν στοιχειοθετείται. Ο εντολέας μας ανέλαβε την ευθύνη κάποιων πράξεων που του αναλογούν, θα ήταν όμως άδικο να του χρεωθούν περιπτώσεις στις οποίες δεν έχει καμία σχέση» σχολίασε η κ. Μπέρκη.

Να σημειωθεί ότι με βάση την δικογραφία της Ασφάλειας Ηρακλείου ο 19χρονος φέρεται να είχε διαπράξει 61 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια στο Ηράκλειο αλλά και στο Κιάτο Κορινθίας. Σε βάρος του, σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές, υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία με DNA, αποτυπώματα, κάμερες ασφαλείας και καταθέσεις παθόντων. Στο άκουσμα της απόφασης υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια αλλά και οργή.
Aστυνομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η δικογραφία ήταν καλά “δεμένη” ενώ διερωτώνται πώς ένας 19χρονος, ο οποίος επί της ουσίας δεν δουλεύει, φθάνει στο σημείο να κατέχει οικογενειακώς 11 αυτοκίνητα

Η σύλληψη πάντως του 19χρονου και όσα ανέφερε στην απολογία του ανοίγουν το δρόμο για περαιτέρω έρευνες σε ενεχυροδανειστήρια και άτομα που παραλάμβαναν τα κλεμμένα κοσμήματα εξαγοράζοντας το γραμμάριο του χρυσού προς 13 ευρώ. Εκεί, ίσως βρίσκεται και η απάντηση στις αλλεπάλληλες κλοπές που καταγράφονται σε σπίτια με δέλεαρ τα χρυσά κοσμήματα