Κρήτη

ΒΟΑΚ: Νέες “φωτιές” ανάβει το ενδεχόμενο διοδίων

Βελόπουλος: Χαμός στον «αέρα» με την Έλλη Στάη – «Σκοτώθηκαν» σε ζωντανή σύνδεση

Αντιδράσεις στις δηλώσεις του Υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη ότι πρέπει το θέμα να “πάψει να είναι ταμπού”

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλούν οι εξελίξεις στο θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, με αφορμή τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ μια δήλωση του Γιάννη Κεφαλογιάννη σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη, σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής διοδίων έχει ξεσηκώσει ήδη διαμαρτυρίες.

Ειδικότερα, στη συνέντευξή του ο Υφυπουργός Μεταφορών επεσήμανε ότι “εξετάζοντα όλοι οι τρόποι χρηματοδότησης. Είναι καιρός να μιλήσουμε ακόμα και θέματα ταμπού όπως είναι τα διόδια” και υπογράμμισε ακόμα πως “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επέβαλε “σκιώδη διόδια” για 30 χρόνια“.

«Ντροπή να λέμε σήμερα ότι οι Κρητικοί μπορεί να πληρώσουν διόδια για τον ΒΟΑΚ» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Νίκος Ηγουμενίδης και τονίζει:

«Από το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια τιτάνια προσπάθεια και πέτυχε να επανεκκινήσει όλα τα οδικά έργα αλλά και πολλά έργα υποδομής στην Κρήτη. Έργα που παρέμεναν βαλτωμένα, χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς καμία πιθανότητα ολοκλήρωσης.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι δίνοντας το παρών από το τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, Γούρνες – Χερσόνησος, το οποίο δόθηκε στην κυκλοφορία τον περασμένο Μάιο, ο τέως Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ξεκαθαρίσει εμπράκτως για μια ακόμη φορά ότι δεν θα υπάρξουν διόδια στον ΒΟΑΚ, παρουσιάζοντας μάλιστα όλο το σχεδιασμό και δίνοντας έμφαση στην κατασκευή αξιόπιστων κάθετων αξόνων για να υπάρχει πρόσβαση στη φυσική ομορφιά της Κρήτης.

Επομένως, είναι τουλάχιστον ντροπή σήμερα να μιλάμε για διόδια σε βάρος των Κρητικών που όλοι ξέρουμε πόσο ακριβά έχουν πληρώσει αυτή την υπόθεση. Η σημερινή Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ανακαλέσει και να φροντίσει να επιταχύνει άμεσα το έργο».

Ανακοίνωση για το θέμα του ΒΟΑΚ εξέδωσε νωρίτερα και ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προσπαθεί να απαξιώσει αυτό το σημαντικό έργο που έπειτα από παλινωδίες δεκαετιών, μπήκε σε τροχιά υλοποίησης από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε μας παραξενεύει το ότι οι προσωπικές προεκλογικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, ξεχάστηκαν τόσο σύντομα»