Δημόσια Τάξη

Ιταλία: «Καραμπινιέρι» βίασαν Αμερικανίδες φοιτήτριες στη Φλωρεντία

Ιταλία: «Καραμπινιέρι» βίασαν Αμερικανίδες φοιτήτριες στη Φλωρεντία

Την υπόθεση έχει αναλάβει ο γενικός εισαγγελέας

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ήταν μεθυσμένες – Οι δύο αστυνομικοί αρνούνται τις κατηγορίες – «Έχουν κάποια βάση», δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας

Σάλος έχει προκληθεί στη Φλωρεντία της Ιταλίας, μετά τις κατηγορίες που απηύθυναν δύο Αμερικανίδες φοιτήτριες περί βιασμού τους από αστυνομικούς.

Οι δύο νεαρές γυναίκες, ηλικίας 19 και 20 ετών, απευθύνθηκαν στις ιταλικές αρχές, στις οποίες κατήγγειλαν τον βιασμό τους από δύο «Καραμπινιέρι», στη μέση του δρόμου, κατά την επιστροφή τους από νυχτερινή διασκέδαση.

Όπως δήλωσαν, δέχθηκαν την επίθεση τη στιγμή που έμπαιναν στο κτίριο που διαμένουν. Την υπόθεση, που έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στην ιταλική πόλη, έχει αναλάβει ο γενικός εισαγγελέας, ο οποίος έχει πάρει δείγματα DNA, προκειμένου να εξεταστούν και να συγκριθούν με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μετά την ιατρική εξέταση των νεαρών Αμερικανίδων.

Ο ένας από τους υπόπτους παραδέχθηκε ότι έκανε σεξ με μία από τις κοπέλες ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία, αλλά τόνισε πως αυτό έγινε με τη συγκατάθεσή της και ενώ διαπίστωσε ότι δεν ήταν μεθυσμένη. Και οι δύο αστυνομικοί έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία τους, ενώ αρνούνται τις κατηγορίες.

Οι εξετάσεις του νοσοκομείου, ωστόσο, δείχνουν ότι οι κοπέλες είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ εκείνη τη νύχτα, ενώ η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας, Ρομπέρτα Πινότι δήλωσε ότι οι κατηγορίες έχουν «κάποια βάση».

Οι Καραμπινιέρι αποτελούν μία περιφερειακή στρατιωτική αστυνομία, η οποία βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργείου Άμυνας, καθώς ο ρόλος της είναι περισσότερο πολύπλοκος.

 

 

 

1069.gr