Ελλάδα

Δολοφονία 68χρονης στην Καβάλα: Θρίλερ με τα αίτια θανάτου – Εξετάζεται να τη σκότωσε το κριάρι της

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες και παίρνουν καταθέσεις από το στενό οικογενειακό κύκλο της 68χρονης.
Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος της 68χρονης κτηνοτρόφου που εντοπίστηκε νεκρή απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουνίου, από τον ανιψιό της έξω από το ποιμνιοστάσιό της στο Ποδοχώρι Καβάλας, καθώς μετά τη δεύτερη συμπληρωματική αυτοψία που έκανε την Κυριακή ο ιατροδικαστής προέκυψαν νέα ευρήματα που ωθούν τις Αρχές να εξετάσουν και δεύτερο σενάριο πέραν της εγκληματικής ενέργειας.

Ειδικότερα το ένα σενάριο που ερευνάται είναι αυτό της εγκληματικής ενεργείας, δηλαδή η γυναίκα να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. Μάλιστα ο αδερφός του θύματος μιλώντας στο MEGA κατήγγειλε τον σύζυγο της 68χρονης για κακοποιητική συμπεριφορά.
Τι εξετάζει ο ιατροδικαστής μετά τη νέα αυτοψία
Ωστόσο, στη νέα αυτοψία που έκανε στο ποιμνιοστάσιο ο ιατροδικαστής Θράκης διαπίστωσε την ύπαρξη ενός κριαριού -ιδιοκτησίας της γυναίκας- άνω των 70 κιλών που παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά και μάλιστα στο παρελθόν είχε σπάσει πόρτες χρησιμοποιώντας τα πόδια και το κεφάλι του. Έτσι εξετάζεται το σενάριο η γυναίκα να χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από το κριάρι της.

Με δεδομένο το ύψος της γυναίκας καθώς και του κριαριού αλλά και των σημείων των χτυπημάτων που έφερε στο κορμί της (επιφανειακή ρήξη σπλήνας και κατάγματα πλευρών) εξετάζεται το ενδεχόμενο αν τα χτυπήματα τα κατάφερε το ζώο και γι’ αυτόν τον λόγο την Τρίτη θα ληφθεί δείγμα DNA από τα ρούχα και τα νύχια της, ώστε να διακριβωθεί εάν συνδέονται οι κακώσεις, καθώς και αν θα εντοπιστούν τρίχες ή DNA ζώου.

Μάλιστα όπως επεσήμαναν οι αρμόδιες πηγές χαρακτηριστικά στο ThessToday.gr, η άτυχη γυναίκα δεν έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, παρά μόνο μικροεγκεφαλικές ερεθίσεις που προήλθαν από την πτώση της στο έδαφος, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι από τη θωρακική της κοιλότητα έχασε 1,7 λίτρα αίματος, απόρροια της εσωτερικής αιμορραγίας από τα τρία – τέσσερα χτυπήματα που φανερώθηκαν μετά τη νεκροτομή του Σαββάτου.

Συνεχίζουν τις έρευνες οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί πάντως συνεχίζουν τις έρευνες και παίρνουν καταθέσεις από το στενό οικογενειακό κύκλο της 68χρονης μεταξύ των οποίων και από τον σύζυγο της άτυχης γυναίκας, ενώ όσοι γνώριζαν την άτυχη κτηνοτρόφο κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, αγαπητή στο χωριό της που δεν είχε προκαλέσει ποτέ πρόβλημα σε κανέναν.

Ο θάνατος της γυναίκας εξελίσσεται σε θρίλερ καθώς στην αρχή δεν αποδόθηκε σε εγκληματική ενέργεια, ωστόσο μετά την ιατροδικαστική εξέταση, αποδείχθηκε πως φέρει πολλαπλές εσωτερικές κακώσεις και εξετάζεται το ενδεχόμενο να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, ενώ η δεύτερη, συμπληρωματική αυτοψία, περιέπλεξε ξανά τα αίτια θανάτου καθώς έφερε στο προσκήνιο το ενδεχόμενο την άτυχη γυναίκα να σκότωσε το κριάρι της.

ΠΗΓΗ in.gr