Ελλάδα

Έλεγαν σε ηλικιωμένους ότι χτύπησε το παιδί τους και τους «ξάφριζαν» – Μια σύλληψη

Στόλτενμπεργκ: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες για παρακολούθηση ηγετών από την NSA

Για απάτες μέσω τηλεφώνου συνελήφθη για 62χρονη από την Βουλγαρία στο Ολυμπιακό Χωριό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας στο Μενίδι.

Μία 62χρονη, από τη Βουλγαρία, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατηγορούμενη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για περίπτωση απάτης μέσω τηλεφώνου, που βρισκόταν σε εξέλιξη στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, συνέλαβαν την 62χρονη σε καθορισμένο ραντεβού για να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα χρυσαφικά, ενώ μετά από έρευνα στο σπίτι της εντοπίστηκε, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 1.090 ευρώ.

Πως εξαπατούσαν τους ηλικιωμένους

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα, από τις αρχές του 2021, διέπραττε απάτες μέσω τηλεφωνικής προσέγγισης των θυμάτων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες -κυρίως ηλικιωμένους- και συστήνονταν ως γιατροί. Αμέσως μετά, με το πρόσχημα ότι το παιδί τους είχε τραυματιστεί σοβαρά και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα, τους ζητούσαν να καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το χειρουργείο.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις απάτης, με το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση να ανέρχεται, σύμφωνα με την αστυνομία, στο ποσό των 134.000 ευρώ.

Η 62χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.