Ελλάδα

Καταγγελία για ομοφοβική επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας

Λεμεσός: Νεκρή γυναίκα που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι

Δικογραφία σχηματίζεται έπειτα από την καταγγελία για ομοφοβική επίθεση, από άνδρες των ΜΑΤ, στο κέντρο της Αθήνας.
Ο Νίκος Σοφιανός, ένας από τους ιδιοκτήτες του περιοδικού «antivirus», κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομοφοβικής επίθεσης από άνδρας των ΜΑΤ, ενώ περπατούσε με τον σύντροφό του, κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Ενώ περνούσαν πιασμένοι από το χέρι, μπροστά από σταθμευμένη κλούβα των ΜΑΤ, ένας από τους αστυνομικούς έκανε ομοφοβικά ειρωνικά σχόλια. Οταν αντέδρασαν, δύο αστυνομικοί τους χτύπησαν και τους έβαλαν τρικλοποδιές, σύμφωνα με την καταγγελία.

Σοφιανός: Απίστευτο να δεχόμαστε επίθεση από την αστυνομία

«Ενάμιση χρόνο που κυκλοφορώ με τον σύντροφό μου δεν έχω δεχθεί το παραμικρό σχόλιο από κανέναν. Και δέχθηκα τώρα, από αστυνομικούς», δήλωσε ο κ. Σοφιανός στο «antivirus». «Φαίνεται πως αυτοί είναι τελικά που ακούν τις προτροπές μίσους του Αμβρόσιου για να μας μαυρίσουν. Είναι απίστευτο να κινδυνεύουμε απ΄αυτούς, που είναι εκεί έξω για να μας προστατεύουν. Είναι απίστευτο που στην Ελλάδα του 2019 δεχόμαστε επίθεση από την αστυνομία, επειδή απλά κυκλοφορούμε με τον/ην σύντροφό μας, που βιώνουμε βία, επειδή είμαστε ΛΟΑΤΚΙ, πρόσφυγες ή οτιδήποτε δεν αναγνωρίζεται ως κανονικότητα», τόνισε ακόμη.
Η ανακοίνωση του υπουργείου για την επίθεση
Σε ανακοίνωσή του για την επίθεση, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε ότι διενεργήθηκε έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και σχηματίζεται δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σχετικά με αναρτήσεις σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, αναφορικά με περιστατικό διαπληκτισμού μεταξύ αστυνομικών και πολιτών στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνεται ότι από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διενεργήθηκε έρευνα υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, όπου κατέθεσαν τόσο οι εμπλεκόμενοι πολίτες, όσο και οι αστυνομικοί. Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία».