Κύπρος

Συναγερμός στην ανατολική Μεσόγειο – Το «Γιαβούζ» αγκυροβόλησε στην κατεχόμενη Καρπασία!

Συναγερμός στην ανατολική Μεσόγειο – Το «Γιαβούζ» αγκυροβόλησε στην κατεχόμενη Καρπασία!

Μπορεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν να τηλεφώνησε στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να τον συγχαρεί με φόντο την ελπίδα βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ωστόσο την ίδια στιγμή το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» προετοιμαζόταν για το τελικό στάδιο του «ταξιδιιού» του στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το «Γιαβούζ» αγκυροβόλησε στην κατεχόμενη Καρπασία, ακριβώς όπως προβλέπουν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί και πλάνα της Άγκυρας, με το θερμόμετρο της έντασης να ανεβαίνει κατακόρυφα στην περιοχή.

Ειδικότερα, νότια της χερσονήσου της κατεχόμενη Καρπασίας αγκυροβόλησε το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ».

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε ότι το Γιαβούζ θα ξεκινήσει την πρώτη γεώτρησή του μέσα μια εβδομάδα, στην Καρπασία.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κερύνειας το τουρκικό υποβρύχιο Gür S-357, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας ότι αυτό γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία τα πλωτά γεωτρύπανα «Πορθητής» και «Γιαβούζ» συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια στιγμή το τουρκικό γεωτρύπανο «Φατίχ» παραμένει ανοικτά της Πάφου και το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» στα νότια της Κύπρου.

Πηγή: Sigma Live