Κυβέρνηση

Σήμερα το βράδυ αναχωρεί για την Κούβα ο Αλ. Τσίπρας για να παραστεί στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο

Για την Κούβα αναχωρεί σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνεται στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη δημόσια λαϊκή συγκέντρωση προς τιμή του Φιντέλ Κάστρο, στην Plaza de la Revolucion. Στην ίδια εκδήλωση θα παραβρεθούν και όσοι ηγέτες ξένων κρατών θελήσουν να τιμήσουν τον αποθανόντα με την παρουσία τους. Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η Κούβα έχει κηρύξει 9ήμερο πένθος για την απώλεια του Φιντέλ Κάστρο, κατά τη διάρκεια των οποίων θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή και του λαού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το αυριανό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού θα τηρηθεί κανονικά και ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ειδικότερα, στις 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, ενώ στις 17:00 ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος