Ελλάδα

Λαμία: 14χρονος πήρε το επικίνδυνο ναρκωτικό Σάλβια και κατέρρευσε στο κέντρο της πόλης

Πανικός επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης (09/05) στην Πλατεία Πάρκου στη Λαμία, όταν ένας 14χρονος Ρομά σωριάστηκε στο έδαφος χωρίς να έχει τις αισθήσεις του καθώς είχε πάρει ναρκωτικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο μικρός είχε πάρει από μεγαλύτερα παιδιά, ναρκωτική ουσία, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την επαφή με το περιβάλλον και καταρρεύσει στο κέντρο της πλατείας στη Λαμία.

Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια και τελικά ο 14χρονος παρελήφθη από το ΕΚΑΒ σε κωματώδη κατάσταση για να μεταφερθεί στα Επείγοντα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport, ο 14χρονος είχε πάρει το επικίνδυνο ναρκωτικό «Σάλβια», το οποίο τα τελευταία 10 χρόνια κάνει θραύση στα παράνομα στέκια και το οποίο για οικονομικούς λόγους εμπλουτίζεται με χημικά, όπως υγρά μπαταρίας, ακόμη και χλωρίνη.

Προκαλεί από μόνο του παραισθήσεις και θεωρείται υπαίτιο για αρκετούς θανάτους και στην Ευρώπη.

Στο παιδί χορηγήθηκε άμεσα αντίδοτο και φάνηκε να συνέρχεται και να έχει επαφή ξανά με το περιβάλλον μετά από δύο και πλέον ώρες. Για το περιστατικό βέβαια ήδη γίνεται έρευνα από την αστυνομία, ενώ ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

ΠΗΓΗ newsit.gr